Tej-chi

The Milkman

The Milkman

A Trianon-emlékmű, a karma és a himnusz

2020. augusztus 28. - The milkman

Újabb látványossággal gyarapodott a főváros,  A szürkés-fekete, kriptaszerű alkotmány az Alkotmány utcában tekinthető meg. Emlékezteti a magyarságot arra, hogy "a Balsors" mennyi települést tépett ki régen, az első világháborút követően az anyaországból. "Megbűnhődte már e nép a múltat és jövendőt ?" Nem ?! Akkor szomorkodjunk most is, nézzük - most már kőbe vésve - a veszteségeinket. Csóváljuk fejünket, ejtsünk könnyeket.  Bűn, bűnhődés és igazságtalanság.

"Talán" az egyetlen hiba ebben az emlékműben , hogy távol s közel nincs egy igazi kurta kocsma, ahol a deprimált látogatók rögtön italba fojthatnák bánatukat. Csak egy hangulatos  kávézó - terasszal -  található az "alkotmány" közvetlen közelben, amelynek mottója a következő: "Good coffee, good karma". A kávézó névadója pedig egy indiai származású, spirituális tanító, aki élete végéig a világbékét hirdette.Sőt, arra biztatta követőit, hogy induljanak el a belső spirituális úton, ami gazdaggá teszi őket. (" A fényestől jussunk el a fényesebbig...")

Elég nagy a diszkrepancia. S mindez az Alkotmány utcában.... Ültem a kávézóban, bámultam az emlékművet és utánanéztem a karma pontos definíciójának  " Tetteink visszaható ereje utolér minket ".

Minden világos. Az emlékmű és a kávézó tökéletesen kiegészíti egymást. Jó családi program, ajánlom mindenkinek. A férfiak feltétlenül kóstolják meg a gyömbér sört. "Jó kedvvel, bőséggel".

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr3016180136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása