Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Tanuljunk olaszul

2020. augusztus 13. - The milkman

Mediterrán ország lettünk. Meleg, pára, nehéz légzés. Olaszországban már régóta így élnek az emberek és remekül alkalmazkodtak a körülményekhez.. Van szieszta, amikor lehúzzák 2-3 órára a rolót a legnagyobb melegben. Sokat vannak az utcán és este is indul be a társasági élet. Van egy jó ritmusa az életüknek. Hamar rájöttek, hogy a meleg ellen ez a megoldás: pihenni kell, lazán, de elegánsan öltözködni, könnyű ebédet fogyasztani és este megbeszélni az élet dolgait egy üveg bor mellett.

Sokat lehet beszélgetni a klímakatasztrófáról, lehet győzködni egymást pro és kontra. De elég végigsétálni kora délután a belvárosban ahhoz, hogy érezzük: lassan elviselhetetlen a forróság és a rossz levegő. De MI, büszke magyarok nem állunk le. Dolgozni kell, menni kell a legnagyobb melegben is. Nincs rugalmasság, de van túlsúly és izzadságfoltok. Öltözködésben a balkáni vonalat követjük: gyakran találkozom félmeztelen férfiakkal az utcákon.

Ja... hát melegük van. Szívesen felvenném az alaptantervbe az "Életmód" tantárgyat. Az is lehet, hogy vannak olyan dolgok , amiben követhetnénk más ország példáját. Oktatásban a skandinávokat, életvitelben az olaszokat. Vagy legalább a lehetőséget adjuk meg a fiataloknak, hogy "gondolkozzanak". Van más út is.

Hátha - mikor ők lesznek a döntéshozók - észszerű módosításokat vezetnek be életünk megkönnyítése érdekében.

Mert ha így folytatjuk tovább, hamarosan szieszta lesz ebben az országban is. Lehúzhatjuk a rolót.

Bon giorno Magyarország !

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6216129202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása