Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Gombfoci

2020. június 29. - The milkman

Előzmény: egy dunántúli zeneiskola szeptembertől nem tud tovább működni, mivel az önkormányzat megvonta az 5 millió forintos évi támogatását. A gyerekeket "megpróbálják" máshol elhelyezni. 5 millió forint. Egy magyar  NB-I-es futball játékos - talán - kéthavi keresete. És hány ilyen játékos van a NER gombfocibajnokságában. Több száz. Talán azt kellene javasolni az oktatás nélkül maradt gyerekeknek is, hogy "menjetek el focizni, abban van a pénz".

A zene ?! A kultúra ?! Ugyan, kérem.

Nekem is volt gombfoci csapatom. Hasonlóan Felcsúthoz, Kisvárdához és Mezőkövesdhez , én válogattam össze a játékosokat. Saját pénzemből vásároltam újságokat, saját pénzemből esztergáltattam műanyag védőket, hogy aztán összeillesztve őket (hol volt akkor még a Lego ?!), szembe állítsam osztálytársaim vérszomjas "gombjaival".

Nemes küzdelem volt. Játszottunk.

Ma , néhány ember, az adófizetők pénzéből, élő gombfocistákkal lép a porondra. És győztesnek képzelni magát a 300 fős szurkoló tábora előtt, vagy hanyatt-homlok menekül a 20.000 főt be fogadni képes , immár másodosztályú csapatnak "otthont adó" stadionban, a rájuk támadó szurkolók elől.

És ha ezek a "mánáger urak" hazaérnek, valószínűleg ünneplik magukat. A "Gombok" pedig vagy újabb tetováláson törik a fejüket, vagy hagyják, hogy újra eladják őket... Tízmilliókért...

A zeneiskola pedig csendben vár. És vár.

A nép.... Az istenadta nép... pedig nem a kottát veszi elő, hanem a Nemzeti Sportot...

Hajrá Magyarok ???

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2315973872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása