Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Van áram !

2020. május 27. - The milkman

Zuglóban biztosan, hiszen villanyfényes mérkőzést játszott egymással a két magyar gigász labdarúgó csapat: a Honvéd és az MTK. Este kilenc órakor, természetesen nézők nélkül. A Puskás Stadionban. Ugyanezen a napon a Bundesliga rangadóját - szintén nézők nélkül - Dortmundban rendezték, ahol a Bayern Müchnen együttesét 18 órakor fogadta a helyi alakulat. Még világosban. Világos és logikus. De vajon miért pazarolt el a kispesti egyesület (pályaválasztóként) sok ezer  forintot arra, hogy villanyfényben ússzon a 68 000 nézőt befogadni képes pucér stadion, hiszen akár reggel kilenckor is játszhattak volna a csapatok ?!

Erősen foglakoztatott a gondolat, hiszen ordító pazarlásnak gondolom ezt a döntés, de azért üzenettel is bír: van ahol áramszegénység van (sok-sok település Magyarhonban) és van ahol annyi áram van, hogy este rendezünk "derbit". 22 embernek. Nem mindegy, hogy hová születtél, magyar barátom...

Jóhiszemű emberként két dologra tudok gondolni: a Honvéd csapatában valószínűleg játszottak olyan játékosok, aki napközben a honvédség kötelékében teljesítettek szolgálatot. Például: kórházparancsnokként. Az ellenfélnél pedig -  mivel ez a gárda Magyar Testgyakorlók Köre - minden bizonnyal akadnak testnevelő tanárok illetve jógaoktatók, akik napközben online oktatásokat vállalnak, a lakosság megsegítése céljából. Ez azért is tűnik logikus érvnek, mert a mérkőzés gigászi csatában nulla-nullás eredményt hozott. (nem mellesleg így zárult az első találkozó is.)

Bizonyára elfáradtak a fiúk a dupla terhelés alatt. Munka után édes a pihenés. Különösen villanyfényben.

A zuglói embereket kérdezem: az utolsó lekapcsolta a villanyt vagy most is világítanak a reflektorok ?

Bár nem hiszem, hogy valakit is zavarna...Áram, van.

Mm (áramszedő)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2215719416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása