Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Ha áram van...

2020. május 25. - The milkman

... minden van. Jól csengő üzenet. Bár hasonlít egy kicsit a "Cipőt a cipőboltból!" című coccialista időkből származó reklámszövegre, de...mégis jó. Mert az "átlag" magyar polgár átérzi, milyen "borzasztó érzés", amikor el kell viselnünk évente egyszer/kétszer, néhány perces/órás(!!!) áramszünetet. (pl. felenged a fagyasztóban a vidékről kapott hurka, vagy eldeformálódik a hűtőben az akciós parizer... egyik sem jó már...) De hogy még fokozzam: lehet,hogy nincs meleg víz, de mi ez... ahhoz képest, hogy... elment a wifi... B o  r z a sz tó !

Egyre több településről derül ki Magyarországon, hogy áramhiányban szenvednek. Azaz: nem a technika ördöge babrált ki velük, hanem... nem tudják kifizetni az áramszámlájukat... emiatt szünetel a szolgáltatás.

Sötét van. Ebben a sötétségben nevelik fel - e nagy, digitális, "zuckerbergi  korban" - a gyermekeiket. Esélytelenül. Mert az üzenet "megrázó", de mégiscsak igaz: ha nincs bevétel, nincs szolgáltatás. Sötétség.

De akkor - mint éjszakai áramot fogyasztó és fizető állampolgárnak - tessék nekem elmagyarázni: miért adunk az adófizető polgárok pénzéből, 300 millió forintot az egri vízilabdacsapat megmentésére ? Miközben Egertől alig  30 kilométernyire nincs áramszolgáltatás egyes településeken. Piaci alapon, persze.. Az említett klub csődbe ment. Lenyúlták a pénzt. Ki kellene kapcsolni az áramot és felelősségre vonni a vezetőket. Ettől még az ÉLET nem áll meg, a sportklubtól függetlenül működnek a családok. Ahol viszont nincs áram - házakban, településeken, falvakban - ott megáll az élet. Sötétség van és hideg. Miközben a vízilabdázó klasszisoknak (tényleg azok !) világosság és meleg víz adatik, by the hungarian government.

Jó helyre kerültek. A "többiek" pedig rossz helyre születtek. Magyarország, szeretlek... de egyre többször vered ki a biztosítékot...

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2415716942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása