Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Brüsszel

2020. május 01. - The milkman

A magyar átlagpolgár nagyon sokat tud Brüsszelről. Brüsszel fenyeget, Brüsszel támadja a magyarok törekvéseit, Brüsszel támogatja a migrációt, Brüsszel így, na és úgy. De tudta ? Brüsszel , az egy város. És most ő üzen . Sokaknak, így a magyaroknak is. Miért ? Sétáló- és bicikliövezetté alakítják át az egész belvárost. Legkevesebb három hónapig. A tömegközlekedés nem áll le, de csak 20 km/óra sebességgel haladhatnak át a buszok központ utcáin. Győzött az ember az autókkal szemben. Brüsszelnek most szerencséje van, azért valljuk be... A magyarok nem tudnak a döntés ellen szavazni. De mi volna, ha utánozni próbálnánk, ősi ellenségünket, Brüsszelt ? Talán még politikai konszenzus is lehetne az elhatározás mögött. Így a társadalom - talán - elfogadná, hogy olyan döntés született, ami az állampolgárok érdekeit szolgálja. Szokatlan dolog a magyar ember életében. És a budapestiek életében is. Egy kicsit visszakapnánk a belvárost, a turistáktól. Illetve osztoznánk velük... Ha már a miénk.

Én már el is képzeltem: letámasztom a bringámat a Deák téren, leülök egy padra, kipattintok egy söritalt (mert a 850 forintot sokallom egy korsóért) , csendben nézegetem az épületeket és a sétáló embereket és felsóhajtok: De szép város Brüsszel...

MM

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6615653318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása