Tej-chi

The Milkman

The Milkman

A stadionokat...

2020. április 08. - The milkman

...fenntartják, ugye ?! - kérdezem a demokratikusan választott hatalmat, a Parragh László interjú után. "Mert mindenkit nem tudnak megmenteni. Oly' sokan fognak tönkre menni... Ójajjj ! - sóhajtozik a kormány stratégája, egyben - úgy tűnik - új megmondó embere. "Igen, szálloda felújítás, az mehet, a sport meg stratégiai ágazat, ezen belül a futball - ebben a formában, ahogy mi űzzük és finanszírozzuk - hungarikum. Még reklámozni is kell.

Na, de a segélyek ?! Átmeneti megoldás, nem jó.- így a válasz. Segélyen akarod túlélni az elhúzódó válságot ?! Segély, e kéj.... Akkor legyen államilag finanszírozott továbbképzés: "Hogyan lopjuk meg az államot és egyben a társadalmat" címmel ? Több előadót is fel lehetne kérni e témában. Fiataloknak meg lehetne hirdetni - régi, kommunista mintára - a Ki tud többet Mészáros Lőrincről ? - című vetélkedőt. A győztesek a Pancho Arénában tölthetnek Felcsúton  annyi időt, amennyit csak akarnak.... Senkit nem fognak zavarni. És igen ! Hasznosítsuk a stadionokat. Mivel az év több mint 300 napjában üresen állnak, ötletbörzével lehetne feldobni a karanténban tengődő magyarokat. Jómagam a "Stadion-kongató" versenyt hirdetnék. Azaz: az a település nyer, akinek a helyi csapat meccsein a legtöbb üres szék (szép, új, színes és műanyag) ásítozva "kongatja" a stadiont. Nem lenne könnyű megtippelni, ki lenne a befutó, de a fent említette aréna biztosan minden héten dobogó közelben tanyázna. És az emberek sem utálkoznának a milliárdos beruházásokon. A legjobb tippelők között "Székrekedés elleni gyógyhatású szereket" sorsolnánk ki, mert ahogy most kinéz a dolog, sok családban nem fogja futni napi háromszori étkezésre.

De a stadionokat fenntartják, ugye ?! A füvet szépen lenyírják ugye ? A munka nélkül maradt magyart - "kicsattanó egészségben" - átvágják, ugye ?!

S így szól Parragh - s emiatt nincs semmi harrrag - : Igen. Hát igen.

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr1715599116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babona 2020.04.18. 11:19:48

A stadion vörös posztó-szalag, kijelöli az átléphetetlen határt. Akár a föld-einstand, veszélyes téma.
süti beállítások módosítása