Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Nagy, Gulyás

2020. január 15. - The milkman

Ezeket a neveket tanulja most a kézilabdavilág. Mert a csoportjában leggyengébbnek tartott magyar válogatott szenzációs játékkal legyőzte Izlandot, és csoportelsőként jutott tovább a középdöntőbe. Az Európa bajnokságon.

És azért nem Mikler és Bánhidi nevét emelem ki , mert ő róluk eddig is tudtuk, hogy világszínvonalú játékosok. Mégis kellett hozzájuk egy "magyar Hang", egy magyar egység, akik szemmel láthatóan egy remek közösséget építettek föl, ahol "lehet hibázni". "Csak az önbizalmadat ne veszítsd el." És öt gólos hátrányból felállva, bedaráltuk az ellenfelet. Néhány évvel ezelőtt az állami pénzzel kitömött szövetség úgy gondolta,: elég, ha "idehozzuk", a világ egyik legjobb edzőjének tartott svéd szakembert, Vranjest. A női ágon pedig bekerült Rasmussen, Dániából. Mindketten elmondták: Magyarország szép, Budapest gyönyörű, a fizetés még szebb, de a magyar játékosok mentalitása ... és a képességbeli hiányok... ajajj ! De majd ők. Ők átnevelik a fiúkat/lányokat. Tudjuk, mindketten belebuktak a vállalkozásba és busás végkielégítéssel távoztak.

És ekkor történt, hogy a kézilabda emblematikus figurája, Nagy László, bekerült az Elnökségbe és valami megváltozott. Jó lenne tudni, hogy mi. Mindamellett, hogy Nagy Laci Barcelonában lett felnőtt ember és profi játékos,ami "nem rossz" iskola. De valami komoly változást hozott ez a sportember, és kinevezte Gulyás Istvánt kapitánynak, akiben "megbízott az Elnökség".

Azért lenne jó tudni, hogy mi a "fene" történik a férfi kézilabdázóknál, mert "talán" jó mintaként szolgálna a többi sportág vezetőinek is. Akik a tao pénzekben fürödve lavíroznak közgyűléstől - közgyűlésig. És ha már nagyon kifogynak az ötletekből, jól belekapaszkodva székükbe, idehoznak egy külföldi mánágert, aki elmondja: Budapest szép, a körülmények jó és a többi és a többi...

Elmélkedem: ha Nagy Lászlót "beengedték" a Kézilabda Elnökségbe, akkor - tessék mondani - Dárdai Pálnak nem jutna "valami" pozíció a Magyar Labdarúgó Szövetségben ? Mert az nem vitás, hogy játékosként és edzőként is már bizonyított. Karakán, hiteles ember. És beszél magyarul, mint Gulyás, mint Nagy. De Nagy is "nagy" változásokat hozott. És kinek az érdeke a magyar fociban, hogy valami is változzék ?!

Maradjon nekünk meg Puskás, Hidegkúti, meleg utalvány és hideg kuki.

Abban bízom, hogy a magyar kézilabdások egyszer megtöltik a Puskás stadiont. Kár, hogy eleve nem rájuk tervezték...

Addig is: hajrá Magyarok ! Nagy vagy Gulyás !

Mm

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6315412072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása