Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Céllövölde

2020. január 06. - The milkman

Azt már tudtuk eddig is, hogy "követnek" minket. Figyelik mit csinálsz, olvasol, rendelsz és összeállítanak rólad egy profilt. Ennek az a célja, hogy elvegyék a pénzed. Vásárolj,rendelj, fizess elő, vegyél fel kölcsönt, utazz - mert megérdemled. Ha van pénzed.

Az amerikaiak azt is megmutatták, hogy bárkit meg lehet ölni robotok segítségével,csak egy döntés kérdése az egész. ( "Szulejmáni rossz fiú volt, kiemeltük a csatatérről... - nyilatkozta az amerikai külügyminiszter. Azaz: ha nem viselkedsz "rendesen" , meghalsz.) Mozgó célpontok vagyunk.

Tekintve, hogy a klímaválság is fenyeget (mert az igazi felelősök nem fognak változtatni semmin), nem túl rózsás a szitu', kedves mohó sapiens társaim.

Mit lehet ilyenkor tenni ? Hááát. izééé. 1. Persze, struccpolitika. Ezt a hozzáállást erősíti  a politikai elit.. 2. Tiltakozás, sztrájk ?! Hamar kifulladunk... 3. Fogjuk vissza a fogyasztásunkat , mondjunk le erről-arról ?! Na, neeeee!

Nehéz. Nehéz az élet. Jómagam is sodródom a fogyasztói társadalommal, naná. De új vállalásom van: ha csak tehetem , kikapcsolom a hűtőszekrényt. Azaz annyit vásárolok, ami a napi fogyasztásomat fedezi. Tudom, tudom...Ezzel nem mentem meg a Földünket, de mégis...A másik vállalás : a belső utazás. (tisztán, tiltott szerek nélkül). Az ember ugyanis, egy bizonyos kor után rájön, hogy van benne egy belső út. Akkor tudod, hogy ezen jársz, amikor valami megmagyarázhatatlan béke tölti el a lelked. Lelassulsz, örülni tudsz egészen kis dolgoknak, egészen apró érzéseknek. Érdekes, mert ha nagyon akarod megtartani ezt az érzést, vagy "erővel" vágysz rá... elszalad előled.

Azt hiszem - hosszú keresgélés után - megtaláltam a belső ösvényemet. Lassan haladok rajta, sokszor megállok, elidőzöm.

Így nem lehetek mozgó célpontja senkinek...

Durrrrr neki!

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4615395464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása