Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Mire jó a fal ?

2019. december 11. - The milkman

Fal és kerítés. Olvasom, hogy a homo sapiens nagy kedvvel, fantáziával épít és bővít mesterséges elválasztó övezeteket , főleg fémből. A Gázai övezetben például új, 6 méter magas kerítés épül, Belfastban már készülnek a Brexit utáni időre, a meglévő falak megerősítésével és Trump sem fukarkodik , amikor a mexikói határra kell felhúzni valami monstrumot. Időt és pénzt nem kímélnek az "emberek", ha arról van szó, hogy tartsunk távol magunktól "más" embereket. De ne menjünk messzire: itthon is épülnek a virtuális falak, nézzük csak meg a kultúrát: húzzák a falakat a kőszínházak és a független műhelyek közé, lesz itt állami színház, önkormányzati színház, meg persze kiemelt kulturális intézmények és lesznek pénzhiány miatt eltűnő műhelyek. (és emberek)

Nem mindegy a fal melyik oldalán állsz, kedves állampolgár. Most még dönthetsz, de később nem lesz "átjárkálás."

Szerintem már sok magyar ember döntött. Még többen engedik, hogy döntsenek helyettük. Jó példa erre az egyik bevásárlóközpontban játszódó jelenet: a 10 órakor nyitó könyvesbolt előtt már vagy tucatnyi ember várakozott. Pontban 10 órakor megjelent a biztonsági őr és felengedte a rácsot. A rács fel is ment , de a emberünk széttárt karral állva még nem engedte be a vevőket . Várt. A csoportosulás is. Mintegy húsz másodperc múlva a kékruhás személy ránézett az órájára és karját leengedve biccentett: me-het-nek... Az izzadtságszagú "kerítés" leomlott, a "nép" birtokba vette a boltot. Szerintem néhányan még meg is köszönték a rend őrének, hogy beengedte őket.

Én akkora virtuális fülest adtam a túlbuzgó őrnek, hogy a fal adta a másikat. Erre való a fal. Nem elkerít, nevel.

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr1515348742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása