Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Hogyan kell tüntetni ?

2019. december 07. - The milkman

Mert életemben először, megteszem. Kimegyek az utcára és csatlakozom azokhoz a honfitársaimhoz, akiknél betelt a pohár...Mint a szocializmusban felnőtt embör, nagyon sokat tudok tűrni. Az egészségügy helyzetét - szó szerint - saját bőrömön érzem, a sportra elherdált milliárdokra legyintek és megnézek egy angol bajnoki mérkőzést, a belpolitika nem foglalkoztat, viszont a kultúra igen. Az, hogy a Fesztivál Zenekarnak le kell mondania fellépései egy részét, méghozzá pénzhiány miatt - valami elképesztő értékpazarlásnak gondolom (v.ö. Mága Zoltán kistafírozásával).

És most ami a színházakkal történik... már kiveri a biztosítékot. Ugyanakkor mély szánalmat érzek bizonyos politikusok irányába : amikor K.M. kaján mosollyal kijelenti, hogy "lehet" más színházat csinálni, de ahhoz ŐK nem adnak támogatást. Szánalmas. Kedves M ! A Női kézilabda válogatott szövetségi kapitányára kifizetett milliók és a kultúrára adott/nemadott milliók is az adófizető polgárok pénze. El kell(ene) számolni vele, meg kell kérdezni minket: mire használjuk fel , kedves bérből és fizetésből adózó honfitársam ?

Nem kioktatni a lebutított népet. Legalább - eddig - a színház tükröt mutatott a társadalomnak és benne a politikának. A jó színház. Alkotó művészemberekkel. Most párttagsági kell oda is...

Szóval... megyek tüntetni és majd hangosan kiabálok, ha a tömeg is ezt teszi.S közben rettenetesen fájni fog, hogy egy politikai elit mit csinál ebből a kicsi, de nagyszerűen megosztott országból.

Ugye valahogy ezt jelenti az a szó, hogy tüntetni. De jobb lenne már igazából büntetni. Büntetni azokat, akik nyilvánvalóan és szándékosan elcsalják az emberek pénzét. De ők nem büntetést kapnak, hanem kitüntetést.

Egymásnak osztogatják és utána koccintanak, Zárszóként: nagyon "tetszett" a Kézilabda Szövetség főtitkárának nyilatkozata a csúfos kieséssel végződő világbajnokságot követően. "Nem tudunk mást tenni, mint szurkolunk az európai csapatoknak... " Igen, ez a sportemberi hozzáállás:  Hajrá Románia ! Hajrá Románok !

Kedves Főtitkár Asszony ! A felelősség szót nem tetszik ösmerni ?!

Na, irány a tüntetés !

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4015342690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2019.12.08. 09:55:54

fácánjava calvadosban,
teljesítünk, egyre jobban.
süti beállítások módosítása