Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Apu, hogy megy be...

2019. november 29. - The milkman

... az a nagy elefánt az oroszlán barlangjába ? Apu, hogy megy, apu hogy megy be, ha meghívják teára? "

Édes magyar sláger a 1970-es évekből. Van mai aktualitása, persze. Olvasom, hogy a mai napra szervezett (Szent Black Friday Napjára !!!) klímasztrájkra már reagált is a kormány: "Magyarország élen jár az európaii országok között a klímavédelemben, és példaértékűen kezeli a helyzetet" - mondja a minisztérium. Nem a Környezetvédelmi Minisztérium, mert olyan - sajna' - nincs, de van Innovációs és Technológiai kirendeltsége a kormánynak. Na, hát ők ilyen "slágfertigek".

Én csak csendesen azt szeretném megkérdezni - egyébként hörghuruttal táppénzen gyógyulva - hogy: hogyan csináljuk mindezt ?! Melyik ágazat fogja vissza a termelését ? Hogyan szorítjuk ki az autókat - és nem a rollereket !!! - a belvárosból és járdákról ?! Miben mutatnak példát a politikusok ? Mikor jövünk rá, hogy életünk nagy részét azzal töltjük, hogy extraprofitot termelünk egy nagyon "vékony", de annál gazdagabb embercsoportnak ? Nem mellesleg tönkre téve a bolygónkat, ahol élünk (?)

De miért is izgulok Fekete Péntek Napján ?! A kormány nyugodt, a bevásárlóközpontok tele vannak, ma délután 14 fok volt és a Fradi szenzációsan teljesít. (Újabb Döntetlen Budapesten, micsoda bravúr !)

De "hallgassuk" tovább a slágert : " Ha az ormányát dugja be a buta, az kész könnyelműség, mire felszívta a teáját, leharapták rég az ormányát, van-e pótormánya őnéki , apu mondd meg már nahát !"

Na! Mi éppen most szívjuk fel (igaz 20%-kal olcsóbban) a teánkat, nincs pótormány, nincs pótbolygó.

Ezt kellene elmesélni (tanítani) a gyerekeknek és akkor többen lettek volna a tüntetésen, mint a plázákban.

Legfőbb ideje elmondani nekik is, hogy a jövőben minden héten legalább egy Black Friday lesz. Nyáron 40 fokban, máskor viharban és áradásban. Fogyasszuk el a Földet ! Gyerünk !

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr9315331128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása