Tej-chi

The Milkman

The Milkman

FIFO

2019. június 12. - The milkman

FIFO. First in, First out. Raktározási elv, melynek révén - többek között - elkerüljük a lejárt szavatosságú termékek megjelenését és aztán kidobását. Zseniális ötlet, világszerte alkalmazzák, de a Tejcsarnokban NEM működik.

Vajon miért ?! Az angol nyelv pongyola ismerete miatt ?! Oh, no ! A  FIFO rendszer be nem vezetése miatt ?!

Oh, No ! Akkor miért ?!  Vagy miért nem... Egyszerű a válasz: akkora mértékű a polcok fel NEM töltöttsége, hogy örülünk ( mármint a Munkatársak: a süketnémák, a nyugdíjasok és a "maradék") , ha be tudjuk tömködni a "lukakat".

Első pont. Aztán...senki (mert munkaerőhiány van, EMBER !) nem tudja ellenőrizni, hogy mi folyik a polcokon...

DE itt jön a sztori lényege ! A "Felvilágosult Vásárló", tudja!!! ( Nők lapja, Blikk, Facebook): A  friss árut valahol "hátul" találja meg... EZÉRT szorgos kétkezi munkával dönti le a nehezen felépített joghurt(stb.) oszlopokat , hogy a "legjobb" (simple the Best) és legfrissebb terméket halássza ki magának...a hátsó sorokból.

De micsoda csalódás, Hölgyeim és Uraim ! A Tejcsarnokban a a KIFO rendszer érvényesül, azaz: KI FOglalkozik azzal, ha a friss áru elől van ?! Örüljön Mindenki, ha a keresett termék a polcon van...és nem a raktárakban vagy valami áruhordozón várja sorsát...

Sors, ami egyébként ,  a miénk is. Egyszer lejár a szavatosságunk...

Mert az Emberiségben - általában - működik a FIFO rendszer.

Hála Istennek !

Mm

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr3714891538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása