Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Észbontó

2024. szeptember 29. - The milkman

Elkezdődött Budapesten a Magyar Rádió épülettömbjeinek bontása, ami a tervek szerint 2025 tavaszáig fog tartani. Még egyszer leírom, hogy érzékeltessem a projekt "méretét": csak a bontás! Szóval megindult a MUNKA. Rögtön az első órákban a környéken lakók már is megtapasztalhatták a hatásokat: a por mellett, remegő fal, kilengő csillár és persze erős zaj jelentkezett... az otthonukban. Egy hölgy remegő hangon hívta fel az újságokat és beszámolt a lánctalpas buldózerek látványától és "teljesítményétől". Amíg nem látta meg a gépet, azt hitte: "Földrengés van!" Véleménye szerint a beruházó célja egyértelmű: rá akarják kényszeríteni a lakókat, hogy adják el a lakásaikat. - Ő küzdeni fog - mondta. Ugyanígy nyilatkozott egy másik - középkorú férfi - kerületi polgár is, aki arról is beszámol, hogy tudomása szerint egy téglafal beomlott egy közelben lakó kiskertjébe... Szerencsére a tulajdonos nem tartózkodott otthon. Szóval... ez a lakó is hasonló, nyomasztó élményekről számolt be, mint a szomszédjai, de az interjú végén hozzátette: "Név nélkül szeretne nyilatkozni, mert nem szeretné, ha baja származna abból, hogy beszélt..."

Na! Ilyen emberekre lehet alapozni, Kedves Döntéshozók! Fél a nevét adni - bár élhetetlenné teszik a lakását - mert attól tart, hogy... Mitől? 2024-ben?! Az Európai Unióban? (Még...) Hol szocializálódott ez az ember?! Ott ahol én?! És ki vagyok én?! És hol élünk, emberek?! Miben?!

Észbontó...

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4718598148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása