Tej-chi

The Milkman

The Milkman

A sport erejéről

2024. június 23. - The milkman

Mi, magyarok hajlamosak vagyok a borongásra. Az állam nem szolgáltat, az utcák szemetesek, a boltban bunkó a biztonsági őr, meg különben is: meleg van és drágaság... Azonban mielőtt kinyitnánk a bicskánk, a gázcsapot, vagy a padlásajtót (vagy mindezt egyszerre), érdemes megtekinteni a sporthíreket. Azon belül is a labdarúgó Európa-bajnokságról szólókat. Itt nincs helye a szomorúságnak! Például a remek tollú újságíró le merte írni, hogy a magyar továbbjutás másodlagos, mert "sokkal fontosabb", hogy a játékosok, a kapitány és a szurkolók kohéziója megmaradjon és a világbajnoki selejtezőkön is "zúgjon a Ri-a, Ri-a, Hungária..." Hát igen...Aztán mielőtt bárki kritizálná a kormányt: a mai, stuttgarti mérkőzésre több, mint 2000 honfitársunk kért és kapott konzuli védelmet, a szurkolók "vonulása" rendben, szervezetten zajlik és jó néhány politikus - köztük 4 miniszter is és persze a miniszterelnök úr is - fáradságot nem kímélve a helyszínen tekinti meg a skótok elleni találkozót. Az üzenet -számomra - egyértelmű: itthon minden rendben van, kicsit segítsünk be a hanyatló német társadalmi és gazdasági folyamatokba. Személyesen, naná!

És a végére a magyar humorról: egy sportújságíró szakember hosszú cikkben ecsetelte, hogy az egyik mérkőzés után (nézőszám: 62 000), több, mint 10 percet (!!!) késett a stadion közvetlen közeléből induló vonat.

Hát igen. Aki hozzá van szokva a Magyar Államvasutak precíziós rendszeréhez, szorgalmasan csóválja piciny kis fejét, látva a széteső nyugati állapotokat.

Tehát javaslatom a következő: ha egészségesek kívánunk maradni, fogyasszunk minél több, friss sporthírt!  Minden nap!

Danke sehr!

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr9418433837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása