Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Mi az Isten?!

2023. október 13. - The milkman

Mi folyik a világban? Hát igen... vér. És könnyek. De mi hajtja a gyilkoló, romboló embereket? Igen, őket, akik fegyverrel a kezükben ölik és becstelenítik meg embertársaikat. Nem a politikusokról beszélek, akik légkondicionált szobákban/bunkerekben, biztonsági emberek gyűrűjében "döntenek" és  hörögve adják ki a parancsot: "Támadáááás!"

A katonák pedig mennek és 'teszik a dolgukat". Sokan pénzért, sokan kényszerből, de - szerintem - van közös driver: Isten. Az arab terroristák a Koránnal a kezükben hajtják végre öngyilkos és pusztító merényleteiket, abban bízva, hogy a Paradicsomba kerülnek, isteni körülmények közé. Kirill pártiárka, az orosz ortodox egyház feje is áldását adta a háborúra, minden bizonnyal, Isten nevében. Tudom, hogy morbid a mondat, de így hangzik a válasz: - Bocsika, Kirill, de van megfelelő mondatunk a Bibliában, szintén Isten nevében: "Szemet szemért, fogat fogért!" (Mózes 2.) Igen, igen. Jézus... Ő mást mondott. De Jézusnak most nem osztanak lapot. Isten Fia most azt teszi, amit minden, még józanul gondolkodó ember a világban: szorongva meghúzza magát. Abban bízva talán, hogy a sok támadás után lesz itt még számadás is. 

Ha az Istenek is úgy akarják... 

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr818233839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása