Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Kijárat

2023. június 26. - The milkman

 Új munkahelyemen többször fordulnak hozzám embertársaim segítségért. No nem azért, mert óriási tapasztalatom és tudásom van, hanem az intézménybe betérő látogatók alapinformációkhoz szeretnének jutni. Mit, mikor, hová? Ezek a leggyakoribb kérdések. Annak is örülök, hogy a válaszokat - még - nem egy robottól kapják meg, hanem egy humán erőforrás szolgáltatja nekik. 

Nagyon meglep, amikor egy-egy apró gesztus - főleg a gyerekek irányába - erőteljes és POZITÍV reakciókat vált ki embertársaimtól. Pedig - tényleg - nem kapnak mást, csak néhány kedves szót. Így fordulhatott elő, hogy több látogató hozzám fordult a nap végén, segítséget kérve a következő helyzet miatt: az intézményt több kijáraton is el lehet hagyni, de a legegyszerűbb, akadálymentes módszer a főbejáraton keresztül történhetne. Azért feltételes módban írom a mondatot, mert a helyszínen szolgáló - fegyveres !!! - biztonsági őrök 1 órával a hivatalos zárás előtt, igényes, kihúzható kordonokkal lezárják a visszafelé vezető utat, így az idősebbeknek vagy éppen babakocsival érkezőknek két út marad: vagy a meredek lépcsőn lemennek, majd ismét felkapaszkodnak a parkolók felé az épület mögött, vagy "hátul" mennek ki a tűző napra és mintegy 5-10 perces sétával érik el (enyhe emelkedő itt is van) az autóikat. A kordon - ellentétben más helyen található társaikkal - könnyen, egy mozdulattal "lebontható". Ezt tettem én is, kiengedve egy hattagú családot. A családfő erőteljes kézszorítással köszönte meg a lépésemet.

Nem úgy a hivatalos személy. A barna egyenruhában szolgálatot teljesítő ember figyelmeztetett, hogy "az a szabály, hogy..." . Mire én visszakérdeztem kedvesen, hogy kinek és minek ártanak ezek az emberek, ha előbb jutnak el az autóikhoz/a kijárathoz?

Emberünk NEM volt vitaképes, elmondta, hogy jelenteni fogja a felettesének tettemet. Megadtam polgári nevemet és most itthon ülök és várom, hogy... az iskoláinkban tanítsák meg a gyerekeinket a segítségnyújtás fogalmára.

Aztán jöhet az altruizmus. Csak után a kapitalizmus. Hm. Mennem kell, valaki kopog az ajtón...

MM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4118153832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása