Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Sevillai bitang ember

2023. április 21. - The milkman

Neve is van: José Luis Mendilibar. Egy olyan labdarúgó edzőről beszélünk, aki a spanyol első osztályban már többször bizonyította rátermettségét, de mindig megőrizte - a futballvilágban "annyira" nem jellemző - alaptulajdonságát: szerénységét. A 62 éves tréner csapata két pontnyi távolságra volt a kieső zónától és már két edzőt is "elfogyasztott" az idényben, amikor a mester munkához látott. Ő az az ember , aki  a munkában hisz, a futball új vívmányait (VAR, digitális elemző programok) kevésbé szereti. A párbeszédet annál inkább. Szót érteni a játékosokkal és a közönséggel, nos - szerinte - ez visz előre egy csapatot. Taktikát is kitalált mellé, de alapvetően a csapategységben kell keressük a sikerek okait, mert... Mendilibar sikert-sikerre halmoz új klubjával. Alig egy hónap alatt 8 pontra távolodott el a kieső helyektől, a 9. helytől pedig már csak 3 pontnyira vannak. És... úgy ütötték ki a nemzetközi kupából a Manchester United alakulatát, hogy az angolok az első meccsen már 2:0-ra vezettek a félidőben. Innen mentették döntetlenre a találkozót a derék spanyolok, majd - hazai pályán - egy sima 3 gólos győzelemmel küldték haza Rashford-ékat. 

A meccs végén a spanyol mester röviden értékelt: "Alapvetően csapata a sikerekhez van hozzászokva. Ő 'csak' egyszerűbbé tette a játékukat."

Csak csendben megkérdezem: nem ez az egyszerűség és szerénység hiányzik a légiósokkal teletömött magyar ligákból?

Majnem' mindegy. José Mendili egy bitang jó ember. Hajrá Sevilla! 

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7218107524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása