Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Emberkísérlet

2023. március 13. - The milkman

Elon Musk saját várost/államot épít (Texasban), ahol az elképzelései szerint a közösségnek saját törvényei lesznek. Ígéretesnek hangzik. Have a fun! Budapestről üzenem a derék milliárdosnak: az én lakóközösségem (13.kerület, Nyugati környéke) már Texas előtt jár! Műemlékvédelem alatt álló, 120 éves, klasszikus gangos társasházunkba most telepítették a 10. klímaberendezést. A kültéri egységek természetesen a folyosó felé néznek... A 10-ből egyet használnak fűtésre, duruzsoló hangja a zárt ablakok mellett is szépen beszűrődik a lakásomba. Hm. Bátorkodtam megkérdezni a - frissen szerelt klímaberendezéssel rendelkező - szomszédasszonyomat, mi fog történni, ha a meleg beköszöntével, egyszerre 10 gép fújja majd a forró levegőt, "némi" hanghatással kísérve. ÉS - hölgyeim és uraim - itt a forradalmi válasz, ami megváltoztatja nem csak kis hazánk társadalmi attitűdjét, de kihat a világbékére is. Idézem: "Tudja, nekem két diplomám van. Az egyik tanári. Hatni tudok az emberekre, úgy érzem... Meg fogom kérni őket, hogy NE egyszerre használjuk a készülékeket, hanem felváltva. A lakógyűlés elé állok javaslatommal."

Nagyon izgatottan várom az eredményt. Mert ha valóban működik ez a modell, akkor nagyon sok helyen tudjuk alkalmazni. Hiszen a recept egyszerű: "Légy tekintettel másokra, a te kényelmed lehet, hogy az ő életminőségét rontja. Megértés, alkalmazkodás, lemondás. Ugye, akarod?"

Ha Musk úr át akarja venni ezt a rendszert, akkor súlyos pénzeket fogunk kérni tőle. Nehogymá' nekik ingyen legyen meg a jó...

MM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr218070742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása