Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Donnerwetter

2022. augusztus 23. - The milkman

Viharos következményei lettek a szombatra beharangozott, de elmaradt Donnerwetter-nek. Esőcseppek helyek fejek hulltak a porba...Csak azt ne mondjuk, kedves Honfitársaim, hogy ehhez nem szoktunk hozzá! Ugyan...

Nézzük körül a magyar sportéletben. A világ egyik legjobban fizetett kézilabdaedzőjének (Kim Rasmussen) alig egy év után mennie kellett Magyarországról, mert nem hozta a győzelmeket. Peter Stöger, aki a  Bundesligában is letette névjegyét,  - ha jól tudom - 8 hónapot és busás végkielégítést kapott a Ferencvárostól és a magyar adófizetőktől. Vele - azt hiszem - azt volt a baj, hogy túlságosan barátságosan bánt a játékosokkal. Ez a németeknél elmegy, nálunk neki kellett menni. Auf Wiedersehen! Lázár János vezetésével, most fejeznek le nagy, "állami" vállalatok vezetőit. Hogy mi lehetett a baj?! Nos, talán az, hogy vannak nagy, állami vállalatok... És vannak következmények, ugye? Ne károgjak annyit, mondjam a megoldást. Az is van! Szintén a sportot veszem alapul: szinte nincsen magyar nemzetiségű szövetségi kapitányunk. A női hokisainktól kezdve a labdarúgóinkon (női-férfi) át, a korcsolyázásig, mindent külföldi edzők uralnak. Állítólag sikeresen. (Ekkora megbecsültsége labdarúgó szövetségi kapitánynak, mint Rossi mesternek talán még sosem volt. Talán - vele - a katari világbajnokságot is megnyertük volna. Csak sajna - vele - nem jutottunk ki oda...) Na szóval. Legyenek a "problémás" vállalatok, szervezetek élén is külföldi menedzserek. A BKV vezetésében szívesen látnék egy német CEO-t, a Meteorológia Intézethez pedig egy orosz vezérkart képzelek lesz. ŐK, ha azt mondják, hogy vihar lesz, akkor AZ lesz. Donnerwetter és Noé bárkája. Mert esni fog.

S mi, magyarok, ekkor megnyugszunk. Jó kezekben van az ország.

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr317913863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.08.23. 08:07:42

Szerintem egy teljesen normális elvárás adófizetői, hogy a meteorológusok ne baromságokat hadováljanak.

Igeni, szeretném látni csak az idei évre, járás szintre lebontva, háromnapos és hetes mozgóátlag vizsgálatával a beharangozott és a megvalósult csapadékmennyiség egymással milyen viszonyban van!

Ezt főleg annak tükrében igénylem, hogy a hazai és a nemzetközi fronton is a világ szuper-számítógépeinek számító kapacitásából a metorológia kb (helyszíntől, forrástól és értelmezéstől függően) 15-40 %-ot emészt fel.
Ez egy, az adókból, vastagon kibélelt mutatvány.
Ekkora adótömeghez pontosan ekkora elvárt pontosság és teljesítmény is igényelt az adózók részéről (vállalkozások és lakosság részéről)

Az meg, hogy az elmúlt bő három évtizedben eddig egyetlen meteorofantasztát még nem vontak idehaza felelősségre - az a módszerváltásunk szégyene.

Nem hat meg, hogy épp milyen diszpicsa vagy kebelcsoda osztja az észt a képernyőn, meg az se, hogy mennyi reklám fityereg az egyes időjós oldalakon. Az eredmény számít!
süti beállítások módosítása