Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Out of order

2022. július 18. - The milkman

Magyarország nem működik. Bár... ez ÍGY nem teljesen igaz. Mert a kaszinók, a fociklubok, a multinacionális cégek gyárai termelnek, foglalkoztatják az embereket. Hozzák-viszik ( magyar futball) a pénzt. De például az egészségügyi ellátás - az adófizetők pénzéből finanszírozott - már nem  akar minket befogadni. Szülni sem nagyon lehet - főleg nem ügyeleti időben - , de már az is előfordul (Pápa városa), hogy nincs röngtengép egy-egy kórházban. Tessék magunkra vigyázni ! Aki utazni akar, jobb ha visz magával egy napi hideg élemet is... Manapság útra kelni egyet jelent a "Valamikor elindulunk, aztán senkinemtudsemmit és jóvaélkésőbbmintterveztük megérkezünk oda, ahol már nem várnak minket..." leírással. Nincs elég járművezető, nincs elég szakember, nincs elég takarító és árupakoló. Ellenben van elég politikus, vannak befektetők, van áremelkedés, vannak busás profitok, és vannak komolyabb karórák.

A Rolexek-ek működnek, az ország nem. Mit tehet egy átlagpolgár ? Én döntöttem: kaját már nem nagyon veszek, áramot nem fogyasztok, meccsre nem járok... veszek egy Rolex-et. Olyat, amilyen a Parragh Lacinak van. Őt kiegyensúlyozottnak látom, évek óta. Jól működik. Aktív. No és ha nekem is lesz egy ilyen órám - persze részletre vásárolva - leülök egy csendes sarokba és nézem: hogy milyen pontosan mutatja az időt...! Ahogy ígérte a mosolygós eladó a "szalonban": - Igen, ez drága, kedves uram, de nagyon megbízható. Évtizedekig megbízhatóan működik.

Hmm. Nem kellen átadnunk az ország irányítását - egy kis időre - a Rolex-nek ?! 

Time waits for nobody.

MM

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr9417885427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.07.18. 14:33:21

Nincs háború.
Az aszály ellenére van elég kajcsi.
Palacsinta hideg, sör meleg.
süti beállítások módosítása