Tej-chi

The Milkman

The Milkman

A Gyúró

2022. június 12. - The milkman

Igen így. Nagy gy-vel. Így hívtuk egyik labdarúgócsapatom masszőrjét.  Ez volt a beceneve: Gyúró. Nem volt nehéz megjegyeznie az újonnan a csapatunkhoz kerülőknek sem. Vannak olyan helyzetek, amikor nem kell bonyolítani a dolgokat. Nekem tetszenek a "Gumisember" meg a "Szerszámosjózsi" nevű egyéni vállalkozók is.  Mindez onnan jutott eszembe, hogy komoly indulatokat gerjeszt egy utca tervezett elnevezése egy volt miniszterelnökről. Érvelnek mellette, még többen ellene. A érintettet névadót ugyi' már nem tudjuk megkérdezni, de valószínűleg családja még élő tagjai nem örülnek a neve körül zajló csetepaténak...Természetesen nekem erre is van javaslatom: egyrészt törvényben rögzíteném, hogy politikusról ne nevezzenek el nemhogy' egy utcát, de egy darab térkövet sem. De ennél fontosabb, hogy minél egyszerűbb nevet adnék utcáknak-tereknek, sportlétesítményeknek. (Az MVM Dome nálam viszi a pálmát...) Jó példa: a vonatok a Nyugati- és a Déli pályaudvarról indulnak és nem a Ganz Ábrahám Vasúti Közlekedési Csomópontról. Megérdemelné Ganz ? Hát persze ! De mi, utasok nem ! (De Liszt Ferenc sem vágyott rá, hogy egy repteret nevezzenek el róla... Ő elégedett volt a szimfóniáival. Szerintem.) S ha az egyszerűség és - ahogy gyakran - az ésszerűség nem működik, legyen a névadó egy jelző, ami az objektumra illik. Én a Nyugati környékén lakom, tehát a Nagy Vizelde utca vagy az Sétány a Gőzölgő Kutyagumikhoz elnevezést sokkal ideillőbbnek érzem , mint például a jellegtelen Visegrádi vagy a Balzac utca neveket. (utóbbi esetében az önkormányzat kis táblát helyezett el, két szóval elintézve a névadót: francia író...)

Összefoglalva: a masszőr legyen gyúró, Horn nyugodjék a sírjában, én pedig lemegyek sétálni ide a Moszkva sétányra... Nem...inkább átmegyek Budára az Elvis parkba. Ugye, nem veszik rossz néven ?

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr1517855629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása