Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Oleg

2022. március 02. - The milkman

"Ölég vót, menjetek haza !" - mondják harciasan az idős ukrán polgárok a fiatal orosz katonáknak. Szemtől-szembe, a már elfoglalt településeken. Azok meg: "Parancsot teljesítünk, ölünk, vagy minket ölnek." Ezzel le is zárul a beszélgetés. De nehéz lehet ebbe beletörődni ! Tehetetlenség és kiszolgáltatottság mindkét oldalon. És minden áldozat után egyre növekvő gyűlölet... Eszembe jutott Oleg Blohin, a legendás ukrán labdarúgó, aki nagyon sok dicsőséget szerzett a Szovjetuniónak. Kijevben született, és a szovjeteknek termelte a gólokat. Mikor országa függetlenedett, boldogan elvállalta Ukrajna szövetségi kapitányi posztját is és ebben is sikeresnek bizonyult. Elismert sportoló Oroszországban és Európában, példakép, hős Ukrajnában .A jó öreg Oleg , most vajon mit gondol ? Mi jut eszébe a "dicsőséges" szovjet időkből, a mámoros függetlenedési korszakból és a jelenről, amikor minden és mindenki pusztulásra van ítélve???

Én megkérdezném őt. Az ő érzései, mondatai sokkal többet érnek, mint 100 európai, túlfizetett és túlbiztosított politikusé. Akik üléstermekből és irodákból fenyegetik az oroszokat. Nem. Oleg Blohin Kijevből üzen.

Azt üzeni Oleg, hogy ELÉG ! Elég volt abból, hogy évtizedek óta regnáló , hatalomittas politikusok, meggazdagodott udvari szolgák által támogatva döntenek milliók sorsáról. Életről-halálról. De főként  halálról. Ezek a politikusok már most hörögnek: "Több fegyverre van szükség, növelni kell a honvédelmi kiadásokat !" 

A hazát a hülye emberektől kell megvédeni ! Vagy legalábbis nem szabadna engedni, hogy ők döntsenek az emberek helyett. A nép helyett, de a nép nevében...

Oleg ! Hallasz, Barátom  ? Éld túl a háborút , borulj le szülőföldedre és ordíts : Elég volt !!!

Цього було достатньо !!!

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5217769836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.03.03. 10:35:45

Ugyanezt gondolja kétszázezer magyar lélek is Kárpátalján, akik az ukrán sovinizmus áldozatai.
Csak most erővel telik fel a szemüket.
Egy olyan háborúban, amit arcoskodás helyett elkerülhettek volna.

Most megtanulják azt, amit az összes VSZ állam megtanult.
Mit jelent az AEÁ cserbenhagyásos és kizsákmányolása.

Csak az ár mocskos drága.
süti beállítások módosítása