Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Háború és béke

2022. február 04. - The milkman

Mi van ?! A Coviddal vívott háborút - nagy veszteségek árán ugyan - de megnyerjük. Ez a vírus megtanított minket arra, hogy átértékeljünk bizonyos fogalmakat: szabadság, egészség, kiszolgáltatottság, sorolhatnám... Jó. Mielőtt újra rendezhetnék sorainkat, újabb , életünket erősen befolyásoló zavarok jelentkeznek: nem messze tőlünk 100 000 katona várja a parancsot, hogy öljön és hódítson. A világ tehetősebb része reagál: embert nem adunk, de fegyvert igen ! Ha már öldöklés, akkor minél véresebb legyen. "Apró"szempont a fegyverkereskedelmi lobbi: náluk vajon mi lehet a konverzió ? Az adott fegyverrel megölt emberek száma ? Micsoda reklámszöveg : "Erre az aknára már 50 000 ember lépett, Most az első telepítésre 30 százalékos kedvezményt adunk..." Hmm. Nekem persze erre a helyzetre  is van megoldásom: Felterjeszteném Vladimir Putyint Béke Nobel-díjra. Hiszen már hetekkel ezelőtt elindíthatta volna az inváziót, de nem tette. Békésen és mosolyogva szemléli , ahogy az európai demokráciák "nagyurai" egyre-másra adják ki nyilatkozataikat, sőt személyes jelenlétükkel is részt akarnak venni a háború megakadályozásában. (Boris Johnson Kárpátalján kampányolhatna, hogy legalább az angol nyelvet lehessen tanulni az ukrán iskolákban ) A Fehér Ház úgy tudja, hogy már Kijevben vannak az orosz csapatok, de még látnak lehetőséget a békés rendezésre.

Szóval: az orosz medve mosolyog. Pekingben ezalatt zavartalanul készítik elő a nézők nélküli, műhavas "téli" olimpiát, kis hazánkban a tanárok után a mozdonyvezetők készülnek sztrájkra (felkészül: egészségügy).. A választások miatt pedig már régóta háborús retorika folyik. 

Mi szólnátok egy "kis" békéhez, emberek ? 

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr1217155766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.02.04. 10:16:56

A mi falunkban egy tanár sem sztrájkolt.
Egy szakszi tag sincs.

Attól több eszük van.

Aki fegyvert küld, az akár gyarmatosítani.
Csak szólok ...
süti beállítások módosítása