Tej-chi

The Milkman

The Milkman

A sportról és lélekről

2021. november 15. - The milkman

Kezdjük az alapoktól: Éva nő, Ádám férfi. Rendben. Az apa lő, az anya érti. (gyenge kínrím) Rendben. A vágyakozás nő, de a hoki férfi. Ez utóbbit megmagyarázom: szóval érteni vélem, hogy a hölgyekben a vágyakozás, hogy olyasmi dolgokat "űzzenek", mint férfitársaik. Üdítő volt látni az első  női dartsjátékost, aki felvette a harcot a pókhasú férfi sporttársaival. Tényleg. Szívesen megnézek egy női kézilabda-mérkőzést is, mert a küzdelemben  megjelenik a "finom" női energia.

De a női hoki kifogott rajtam. Vajon mi van abban szép és esztétikus, hogy az alapvetően a sebességre, ütközésre (body check), és a nyers erőre épülő jégkorongban bevezessék a női vonalat is ? Tuuudom tuuuudom. Emancipáció, me too mozgalom stb. De ennek ellenére nem "izgat" fel, hogy K. Margitot bottal ütésért kiállítják, vagy H. Szilvia palánkra szorítja Z.Ibolyát. Vélhetően ezzel az anti-izgalommal nem vagyok egyedül, mert - ha jól olvastam - a legutóbbi olimpiai selejtező mérkőzésünket száztíz (számmal: 110) néző tekintette meg Lengyelországban. (Mondanom sem kell: a magyar csapatnak külföldi edzői stábja van.) Nem tartom kizártnak, hogy építünk női jégkorongcsarnokot is, konyhával, nagyobb parkolóhelyekkel,szülőszobával (ha nehezen születnek a gólok...) és bölcsődével.Mert a sportra adott pénz évről-évre ... Biztosan jó helyre kerül ? Kompetens emberek döntenek a sportági kérdésekben ? Ugyi' az öttusából is "kidobták" a lovakat..."Majd lesz helyette MÁS..." - mondták. Hát jó. Tusa, tusa. Csak 5 legyen, mert az öttusában négy sportág... fura.

De van jó hírem is. Állítólag a kerékpáros szövetségben latolgatják, hogy kiveszik a kerekeket a bringákból...Így kevésbé lesz veszélyes a sportág. Milyen igaz ! Javaslatom:kapják meg a bringások az öttusából eltanácsolt lovakat és legyen a sportág neve: bicik.

Jaaaj. Ez a női hoki teljesen felborította a lelki békémet. Úgy is mondhatnám: kiverte a biztosítékot...

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr8716755280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása