Tej-chi

The Milkman

The Milkman

A disznó és a bika

2021. november 01. - The milkman

Nagyon kedvelem Jean de La Fontaine meséit és verseit. Állatian jók és örök érvényűek. Nem kívánok velük konkurálni. (Viszont itt hívom fel a figyelmet, hogy "A farkas meg a gólya" című fabulát nem csak imádom, de szépen elő is tudom pörformálni. Bezonyám. Na, mindegy...) MOST itt van a disznó és a bika. Miért is ? "Mi, magyarok"  talán már a francia géniusz előtt is hirdettük: "Aki korpa közé keveredik, mögeszik a disznók..." Hát ez is "evörgrín" , ugye ?! Nap mint nap látjuk, hogy mit disznólkodnak össze a rengeteg korpával rendelkező honfitársaink. Az ő dolguk (?). Nem erőszak a disznótor...

De ami a bikával történik... Spanyolországban... Az túlmutat minden emberi ostobaságon. (La Fontaine bizonyára  remek verseket faragna az esetekből...) Itt van mindjárt a hétvégi, utcai bikafuttatás : öles cikkekben foglalkozott a média azzal az eseménnyel, hogy az utcára szándékosan kiengedett, felhergelt bika nevű állat (továbbiakban toro ), halálra taposott egy embert. Aki vélhetően addig heccelte a jószágot, amíg a toro vért kiáltott... (lásd még: bika, vér...)

Por favor !Mi ebben a hír ?! Kiengedünk az utcára vadállatokat, izgatjuk őket, szaladgálunk előttük és tán' azt várjuk , hogy az egyik derék toro infarktust kap és össze- vagy depresszióba esik ?! Hát persze, hogy felökleli a homo sapienst.... AZ A DOLGA !!! Az igazi hír így szólna: "Ezúttal nem volt halálos emberáldozat a hétvégi bikafuttatáson. A külföldi turisták csalódottan távoztak a helyszínről. A baszk kisváros önkormányzata már felvette a kapcsolatot a román testvérvárossal: jövőre  medvéket is bevetnek annak érdekében, hogy a látványosság megőrizze turistavonzó erejét. A hétvégén gyengén teljesítő bikák néhány példányát egyenes a vágóhídra küldték.Csak így maradhat erőszak a bikator.. "

Monsieur La Fontaine ! Ennek a történetnek csak a vége mese. Az eleje: az emberi való világ. Olé !

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5916741690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása