Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Kóla a biliben

2021. június 18. - The milkman

Sok mindenre tanít meg minket a foci. Ezekben a napokban az Európa-bajnokságnak köszönhetően mindenki tanulhat, szinte ingyen, ideje és kedve szerint. Láthattuk például, micsoda lelki összefogást eredményezett világszerte a dánok játékosának drámája. Hála Istennek, Eriksen életben maradt, de vajon tudjuk-e (akarjuk-e tudni), hogy hányan halnak meg nap mint nap élelmiszer-és gyógyszerhiány miatt a világban. "Nein, danke ! Az egy másfajta probléma. Európai ember ilyen dolgokkal nem foglalkozik." Vannak "férfiasabb" dolgok is, ahol kifejezhetjük szolidaritásunkat. Vegyük például a "kólás ügyet". CR cserét kért. No nem a pályán, hanem a sajtótájékoztatón. "Cukros üdítő helyett vizet az asztalra !" - adta ki a portugál.  Majd többen követték példáját. Reakció? A labdarúgó-szövetség vizsgálatot indít. Feltételezem, hogy több, jól szituált és elhízott úriember vitatkozott azon, hogy mi tévők legyenek ebben a helyzetben. Elméletileg Ronaldo üzenete tiszta, mint a víz. De van itt egy kis probléma: "vizes szponzor" nincs az UEFA palettáján. Sörös ? Van ! Cukros-üdítős ? Van és milyen jól fizet ! Láthatjuk, hogy a száguldó cirkuszban is milyen jól reprezentálják magukat az "üdítős" cégek. A cirkuszi alkalmazottak - lehet, hogy ilyenkor bohóccá változnak a remek pilóták ?! - pedig boldogan húzzák magukra a szponzori sapkát és szürcsölik az innivalót a jól felmatricázott kulacsokból. Mission completed. Az üzenet egyértelmű: igyál energiaitalt és olyan gyors leszel, mint egy Ferrari...Legalábbis hamarabb lesznek keringési problémáid a "gyorsulások" miatt, mint gondolnád...

Csendben megkérdezem: nincs más baj a világban ?! Ez a "kólás ügy" nem vihar a biliben ?! Nézzünk csak körül: : szárazság, forróság, térkő, lakhatási problémák, járványok és fertőzések. Meg persze túlfogyasztás. De ne legyünk ennyire pesszimisták. Reményt keltő, hogy Magyarország jó úton halad a NATO által elvárt cél felé: a GDP 2%-át kell fegyverkezésre/védelemre fordítani...Vannak új tankjaink, világszínvonalú légvédelmi elhárító rendszerünk. Azért ez megnyugtató. Bár... Egy esetleges támadás váratlanul érintené az országot. Mi, Magyarok a tévé előtt ülve fogadnánk az ellenséget, akciós sör és tepertő kíséretében. Gyerekeknek ott a kóla. És a bili.

Ki sem kell menni. Ebből az országból. Bejön minden. Ha védekezünk, ha nem ...

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr3516597274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.06.18. 20:14:56

írhatnál o1g-ről, aki "elbástyázta" magát debrecenben az arany bika szállóban. egy filmszatírára emlékeztet ez, amiben egy elvtárs egyedül úszott az uszodában, két fekete kabátos által vigyázva.
süti beállítások módosítása