Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Ambíció

2021. május 19. - The milkman

Újra bebizonyosodott számomra, hogy a magyar foci különleges sportcsemege. Különösen az első osztály. The First Class. Az Enbéegy. Bőségesen lehet csemegézni a velősebbnél veRősebb nyilatkozatokból. Néhány csapat - például - már a következő idényre tervez. (Nekik üzenem, hogy Messi Barcelonát unta meg, Ronaldo pedig Torinót. Szabadon igazolhatóak. De lehet csapni a minden bizonnyal magyar ősökkel rendelkező Kun Agüero-ra is.) Immár három csapat  vezetője nyilatkozott az előttük álló feladatokról. Szinte egybehangzóan  - kartell ?! - megállapították, hogy a csapatukat meg kell erősíteni és... a CÉL: a bent maradás. Wooow. Ez igen. Igazuk van. Ez az elsődleges. Mint a hullámvasúton a vidámparkban. Hasznos, ha nem essünk ki belőle,ezért néhányan már a beszállás előtt sikítanak. Mint a magyar fociklubok vezetői. Sikítoznak és a túlélésre hajtanak.

B e n t m a r a d n i. A magyar foci szinonima szótárában ez egyenlő az ambíció szócskával...

Egy másik ambiciózus nyilatkozat a másodosztályból érkezett. Azt mondja, a pénzzel jól kitömött, de a feljutást sikeresen elkerülő csapat edzője, hogy néhány - korábbi - NB-I-es játékosnak "nem feküdt" a másodosztály "stílusa". Woooow. Teljesen igaz. Ez ellen azonban lehet tenni valamit: gyorsan készíteni kell egy listát azokról a kiváló sportemberekről, akik csak és kizárólag az első osztályban foglalkoztathatóak. Mert nekik - speciel - az a stílus begyön.' Jól fekszik. Így nem kell aggódnia példul' az említett edzőnek amiatt, hogy Cristiano Ronaldóval erősítik meg a keretét.(Bááár... van az a pénz. Magyarországon biztosan van...) De lehet, hogy CR nem az osztály "stílusával" foglalkozna, hanem vágna egy szezonban 150 gólt. Csak ballal..Hiszen ő profi. Ezért kapja a fizetését. Mellesleg van stílusa és nem ösmeri azt a szót, hogy bent maradás...Ő győzni tud és játszani akar. Ez is egy ambíció. De ezen mit lehet "csemegézni"?!

Nekem jólesz' az Enbéegy. Bejön. Bent is marad.

Mm

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr9116565972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása