Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Megder...MEDVE !

2021. május 17. - The milkman

Medve "csatangol" a Börzsönyben ! Barna, felnőtt (tehát nagyka') és nem magyar. Ezt írták róla. Éshogy. "Legyünk óvatosak, ne bóklásszunk a bozótosban, csak a kijelölt turistautakon haladjunk. " (Miért ? Onnan ki van tiltva Maci Laci ?!)  A végére egy stresszoldó mondat: " Ha a mackó két lábra áll, az nem azt jelenti, hogy támad, hanem azt , hogy tájékozódik." Így. Szó szerint. Nekem ez kevés. Főleg úgy, hogy szoktam sétálgatni a Börzsönyben és néha elhagyom a le- és kitaposott útvonalat. Ezért szerkesztek egy kiadványt "Ami hasznos lehet egy Mackó-meetingen" címmel . Közreadom. 

1. Nagyon fontos az első benyomás. (amit Te keltesz az állatban...) Mivel feltételezzük, hogy Szlovákiából származik a hárommázsás macika, előnyös egy " Ahoj ! Cakal som na teba!" mondattal üdvözölni. (magyarul annyit tesz: "Szia, már régóta vártalak...") 

1/A. Ha erre nem megfelelően reagál Medve úr, akkor váltsunk Csukás Istvánra, emígy: " Üdvözöllek barna lovag, szép a bundád, nagy a fogad..."

2. A medveállat se nem Micimackó, se nem pedig politikus. Ez annyit tesz, hogy sem mézzel, sem pénzzel NEM megvesztegethető, sőőőt... lehet, hogy zavarba jön és megesz minket.

3. A medveállat nem a főnökünk. Azaz: bátran - de ne kihívóan -  nézzünk a szemébe és közöljük vele őszintén: - Hááát, nem erre számítottam itt, Nagymaros és Zebegény között...Bízzunk abban, hogy ezt ő is így gondolja.

4. A medveállat nagyra értékeli a helyes testbeszédet. Azaz: miközben kapcsolatot teremtünk vele, semmiképpen sem hadonásszunk az orra előtt, ne csipegessünk hátizsákunkból medvesajtos szendvicset és... ne fordítsunk neki hátat. Mert könnyen lehet, hogy megesz minket. (Már megint...)

5. Ha semmi más nem segít: használjuk Védettségi igazolványunkat! Bátran nyomjuk a mancsába a plasztiklapot medveállatnak és amire a derék mackó kibogarássza, hogy ez a kártya voltaképpen semmire nem jó, mi már a kismarosi erdei vasúton utazunk tovább.

FIGYELEM ! Ez az útmutató folyamatosan frissül. A mackó folyamatosan úton van.Valószínűleg még nem kapott oltást. (lehet, hogy emiatt jött át a határon...)

Vigyázzunk egymásra ! Feltétlen tartsuk be vele szemben a minimum másfél méteres távolságot. A földharcban is.

Köszönjük a figyelmet !

P.S. A turistaúton "elejtett" túrázókat a Börzsönyi Vadásztársaság saját halottjának tekinti.

Mm ( Micimackó)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7216563444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása