Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Részeg Paraszti Ész

2021. május 08. - The milkman

Véleményem szerint a labdarúgásban kialakult szemlélet tökéletesen leképezi azt a modellt, ahogy az ember (a mohó sapiens) nap mint nap gondolkozik a világról. Példa 1. Budapest. Minek után a Magyar Labdarúgó Szövetség - a világon az első között - engedélyezte, hogy nézők előtt rendezzék a kupadöntőt, rögtön bírságolt is. A fő ok: az "egészségvédelmi protokollra vonatkozó szabályok be nem tartása" a - kupagyőztes - Újpest szurkoló részéről. Lefordítva magyarra. "Beengedlek a meccsre szurkolni, de aztán nekem ne kiabálj, nix ugri-bugi, és főleg ne csoportosulj a lelátón ! Bámulj, mint a moziban és majd otthon ordítsd ki magad." (Csendben megkérdezem: a VIP szektorban hipósüvegbe pisáltak az Uraságok ?)  Ahogy szoktuk. Szurkolás, magyar módra. Ki érti ezt ?! Példa 2.  Isztambul. Arra már volt példa, hogy - még nézők előtt - Bakuban rendeztek európai kupadöntőt, ahol két angol együttes feszült egymásnak. Az azerbajdzsáni összecsapást a Chelsea nyerte, miután szintén londoni riválisával mintegy 15 órát utaztak a helyszínre. ( A visszaút során az Arsenal játékosai azeri antidepresszánsokat szopogattak a repülőgépen.Hmmm. Tényleg.Vajon közös járaton utaztak a fiúk, vagy separately?! ) A történelem MOST ismétli magát, miután a legrangosabb európai kupadöntőbe két brit csapat került. A helyszín már régóta ismert: a Covid-fertőzéstől egyik leginkább sújtott ország metropolisza: Isztambul. Jelenleg arra van esély , hogy - biztonságosan (???) - 25 000 néző lehet a helyszínen, de Nagy-Britannia még a tiltott (RED) országok között tartja számon a törököket, így angol szurkolók nélkül zajlana a döntő.(Nem tom' a Manchester Citynek mekkora Fanclub-ja van a 'sztambuli bazársoron...) A Józan Paraszti Ész (Common sense) azt diktálná, hogy rendezzék meg a meccset Angliában és - ha szükséges - kárpótolják török testvéreinket a jövő évi döntő rendezési jogával. Mindenki jól járna,de leginkább a nézők és a csapatok...

Az angol javaslatra ma olvastam frissiben az Európai Labdarúgó Szövetség állásfoglalását: a döntő Isztambulban lesz. Jó. Akkor lenne egy gyors, igazi magyaros kiegészítő javaslatom: sújtsák - komoly !!! -  pénzbüntetéssel azt a csapatot, amelyik nem reprezentálja magát a saját szurkolótáborral a helyszínen.

Igen. Ez a Részeg Paraszti Ész. "Eliszom a kocsmában a kosztpénzt, majd hazaérve lepofozom az asszonyt, hogy nem dugta el előlem rendesen."

Így működik ma a világ. Szerintem...

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7816526402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása