Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Magyar ember nem búsul...

2021. április 30. - The milkman

...megtanul arabusul. Ez a kínrím akkor jutott eszembe, amikor olvastam, hogy kormányunk közzé tette a Fundan Egyetemmel kötött megállapodását, kizárólag angol nyelven. Ebből a dokumentumból - minden bizonnyal - az átlag ferencvárosi és csepeli polgárok tájékozódhatnak az együttműködés jogi és pénzügyi hátteréről. Látom is magam előtt, ahogy az utasok a reggeli, csikorgó-nyikorgó HÉV-járatokon egymást túllicitálva vitatják meg a beruházás hatásait a kerületek és az ott élő emberek életére. "Very good, Thank you for the information !" Így búcsúzkodnak az utasok a Boráros téren. Sure thing..

Sajna' rosszindulatú vagyok, két okból is. 1. Az én angol  tudásom ugyanis nem elégséges ahhoz, hogy behatóan tudjam tanulmányozni a dokumentumot, (Bár - állítólag - az én pénzemre is számítanak majd a törlesztőrészletek során.) This my f.cking fault. Szabad fordításban: "Akko' ezt elb.sztad, haver..."  2. Tudomásom szerint kormányunk ki fog adni egy magyar nyelvű tájékoztatót is. Utólag. 

Őszintén kérdezem: minek ? A megállapodás megszületett:  kínaiak építik, kínai egyetemnek, kínai hitelből. A felelős miniszterünk azt mondta - helyesen intonálva, tagoltan, ékes magyar nyelven - , hogy ezzel a beruházással mindenki jól jár. Való igaz, hogy azt nem részletezte: ő kit ért "mindenki" alatt. Egy biztos. A kínaiak köztük vannak. S lassan közöttünk is. De ez nem baj...  Láthattuk, hogy Józsefvárosban milyen jól működött (működik) az áru- és pénzkereskedelem a magyar és a "ócó" cuccokat árusító távol-keleti emberek között.

Let us do it ! Javaslatomat magyar nyelven írom le, íme: kérem kormányunkat, adják ki a Fundan Egyetemmel történő megállapodás dokumentumait, kínai nyelven. Sőt ! Mint azt a Nemzeti Konzultációban kiegészítő rovatában jeleztem, szeretném elmondani a véleményemet a jövőben a kormány munkájáról. Természetesen arab nyelven.

"Magyar ember sose búsul, véleményt mond, arabusul..."

Mm

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr9916518026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása