Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Dán dög 2.

2021. február 26. - The milkman

Mindenkinek határozottan és szeretettel ajánlom a filmekben való statisztálást. Megnyugtatom introvertált embertársaimat: menni fog... Mindennapjainkat is ekképp éljük . Most éppen a vírus a nagy rendező, (producer : Cecília Müller) hozzá igazodik - vagy nem - az egész világ. Vírustól függetlenül van főnök, munkahely, feladat . Mindannyian hozzájárulunk a "nagy célhoz": a munkaalapú társadalomhoz, a gazdasági növekedéshez. Egy dimenzióval feljebb pedig ott van a bolygó, a Föld nevű égitest, ami egyre nehezebben élhető  De mi emberek, remekül statisztálunk hozzá. "Majd a politikusaink megmentetnek minket..." Ebben biztosak is lehetünk. Ők már fúrják a saját alagutaikat, befektetnek zöld projektekbe, ingatlanokba. Mi pedig kaphatunk remek társasházi lakhelyeket, ha jól statisztálunk a banki castingokon. Kis szerencsével még klímaberendezésünk is lehet, amit bekapcsolva, nyáron is kibámulhatunk a az ablakokon és elégedetten piheghetünk: "De jó itt bent..."

Na, de ennyi nyavalygás után leírom , mi az igazán remek a statisztálásban: 1. Fontos megemlíteni, hogy el vagy zárva mindentől , de van ellátás. Étel, ital, fedél. Telefon csak a szünetekben elérhető, de egy idő után rájössz: nem hiányzik. Sem a telefon, sem a szünet.. 2. Olyan helyekre kerülsz, ahol valószínűleg még nem jártál/járhattál. 3. A legfontosabb: ha elrontasz valamit, nem rúgnak ki. Nem fenyegetnek meg, nem jön ki a végrehajtó, nem kell konzultálni a producerrel. Nem. Felveszik újra. Tanulhatsz a hibáidból, és egyszerűen letörlik a rossz felvételt, a hibáddal együtt. Nem rossz, ugye ?! 4. Mindez azért van, mert a filmkészítés egy nagy JÁTÉK...

Mikor játszottál egy jót utoljára ?! Én tegnap voltam dán harcos a solymári erdőben. Szerepem szerint halára kellett volna rémisztenem az erdőben áthaladó karaván egyes tagjait. A sokadik "letámadás" - dánul: gegenpressing - utáni rövid szünetben, az egyik, apácának öltözött statisztatársnőm fuldokolva a nevetéstől ennyit vágott a műsárral bevont és fekete "szőrfestékkel" felturbózott arcomba. " Ne haragudj, nem tudlak komolyan venni... Mi lenne, ha egy másik csoportot támadnál meg ?! "

Remélem kedvet csináltam a statisztáláshoz...

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr3516439724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása