Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Remember, ember !

2021. február 04. - The milkman

A nemrég átadott trianoni emlékműnél munkálatok folynak. Vajon miért ? Javítanak valamit ? Vagy csak karbantartják a milliárdokba kerülő árkot? Esetleg új nevek kerülnek fel a szürke kőlapokra ? Nem tudni. Az biztos, hogy a "siratófal" egyik részét körbekerítették, és egy darut is eszkábáltak a végére. Biztos, ami biztos, az emelőgép mellett egy - csinosnak mondott - rendőrhölgy áll őrséget. (Az emlékmű védelmét másik 3 egyenruhás biztosítja.) Be positive ! Véleményem szerint, csak elhasználódott az emlékhely az elmúlt hónapokban és ki kell cserélni az elkoptatott köveket. Igen, ez lehet a javítás oka. Oly' sokan keresték fel és simogatták, (nem tapogatták!!!) koptatták a műmárvány lapokat, hogy azok cserére szorulnak. Pénz van rá, Hajdú B.István bejelenti: " A magyar kormány a 150. napon, az Alkotmány utcában kőlapot cserél."

Ha már Hajdú Bé, lenne egy ötletem: a trianoni emlékmű sikerén felbuzdulva javaslom, hogy a Puskás Stadion mellé is telepítsünk egy emlékhelyet. Hasonlóan a belvárosi társához, felvéshetnénk azokat a városokat, ahol a magyar labdarúgó válogatott legnagyobb vereségeit szenvedte el. Hát persze, hogy Bern (1954) lehetne az első a sorban. Ezt követné Párizs (1938), ahol az olaszok ellen buktuk el a döntőt. De akkor még bekerültünk a legjobbak közé. Irapuato (1986) arról is emlékezetes, hogy sokan döntőbe várták a magyar csapatot, de a szovjetek másként döntöttek. El ne felejtsük Rotterdamot, ahol 2013-ban kaptunk egy nyolcast a házigazdáktól. A jugók elleni 1-7-et pedig én is "végigszurkoltam" Budapesten (1997). Van miből szemezgetni...

Ha ez kell, nekünk magyaroknak, akkor miért is ne ?! Emlékezz ember a magyarok veszteségeire ! Véssük kőbe, hogy legyen mit mutogatni az utódoknak.

"Egyszer volt egy ember, magyar volt, és lúzer."

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7916415498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása