Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Egy pohár víz

2020. november 09. - The milkman

"Hogy értsd, egy pohár víz mit ér,

Ahhoz hőség kell, ahhoz sivatag kell."

Most mindenki számára érezhető, hogy mit ér az egészséges környezet. A tiszta levegő, a tiszta ivóvíz. No és egy vakcina, a gyilkos koronavírus ellen. No és mit ér(ne) egy egészséges társadalom, ahol az anyagi javak hajhászása helyett, jobban odafigyelnénk egymásra.

Nem hittük el, hogy ez velünk is megtörténhet. Bárhol és bármikor megfertőződhetünk, és utána már a szerencse dolga , hogy éppen melyik kórházban kötünk ki. Mint, mikor eltévedsz egy sivatagban. Hőség. Szárazság. Kilátástalanság. Tud segíteni valaki ? Egy pohár víz is megteszi. Igen ?! Van víz ?! Csak éppen a focipályákat locsolják vele ?! Hm. Értem. Fontos meccs jön. De utána ? Esetleg. Egy kis víz... Aha. Az ipari parkok sokat fogyasztanak.

Ha te is fogyasztani akarsz, kedves európai polgártársam,( és mért' ne???) akkor dolgoznod kell. Adóznod. S hogy az adódból mi épül ?! Hááát, nemtom' . De miért is kell, mindig építeni ? Biodóm, múzeum költöztetés, atlétika csarnok, irodaházak .

Álljunk meg egy kicsit. Költsük a pénzt oktatásra, egészséges életmódra nevelésre, zöld beruházásokra.

Ezalatt levegőt és vizet értek. No és földet, térkő helyett.

Magyarország sivatagosodik. Fülledtség és sivárság kezd uralkodni. Erre nem jó válasz az, ha továbbfűtjük az országot.

Kérek egy pohár vizet. Megértettem mit jelent.

Mm

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr8116279838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása