Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Öntudat

2020. szeptember 08. - The milkman

"Aki másokat győz le, mindig beszennyeződik. De aki önmagán győzött, megtisztul általa." (Örkény István)

Az elmúlt 55 évben kevésszer éltem át azt az érzést, amikor az emberfia rájön: igen, most "több" lettem, valami/valaki által. Inkább "örkényi" iróniával szemléltem "működésemet" és csendes beletörődéssel adtam a végszavakat azoknak az embereknek a szájába, akik - többnyire verbálisan - le akartak győzni.

Aktív sportolói időszakomból is kevés pozitív példa maradt meg bennem.  Mocsai Lajos mondata például  egy világverseny előtt: " A sportolók elvégezték azt a munkát amit kértem tőlük, a felelősség innentől fogva az enyém."

Vagy Verebes József mesteredző "indító" mondata , az akkor 20 éves kapusnak, Disztl Péternek: "- Bármi lesz is, a következő öt meccsen te fogod védeni a Videoton kapuját..."

Ha az ember elhiszi, hogy bíznak benne, csodákra képes. Ha azt érzi, hogy elnyomják, le akarják győzni, védekezik. De nem mindegy, hogyan.

A "mostani", öntudatos fiatalok szerencsére nem a visszavonulás és az alkalmazkodás eszközéhez nyúlnak.

Kiállnak igazukért. Összefognak. Vállalják a kockázatot. Önazonosak.

Irigylem őket. És a magam módján a végsőkig támogatom a hatalom ellen küzdőket. Öntudatosan.

Hajrá SZFE ! Ébredj magyar társadalom !

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr3416194280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása