Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Most már értem... 2.rész

2020. július 09. - The milkman

A Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója azt is elmondta, hogy új menedzsereket neveztek ki az utánpótlás területén, de "természetesen" minden új ember mellé állítanak egy mentort is. Azaz jön egy új ember, új szemlélettel (mert szükség van modern felfogású szakértőkre, igaz ), de egy "tapasztaltabb", régi ember felügyeli.

Ezt nem teljesen értem, de a mentorság, mint fogalom tetszik. Szívesen átültetném a politikába: minden parlamenti képviselőnk mellé kineveznék egy mentort. A mentorokat a társadalom különböző szegmenseiből válogatnám ki: lehet éppen álláskereső ember, de orvos is. Minden héten legalább másfél órát kellene eltölteni a politikusnak mentorával. Ez történhet egy kávézóban is, de legjobb volna "on the job", azaz ott, ahol a mentor él és dolgozik.

A képviselő kérdez és figyel, partnere pedig elmondja mi történik az ÉLETben. Természetesen a mentorok "forognának", azért, hogy az ország döntéshozói minél nagyobb szeletét lássák a társadalomnak.

Szerintem nagy hasznot hozna az országnak. Bár... eszembe jut a világ egyik legjobb futballedzőjének tartott Diego Simeone példája. Az argentin manager 13 órával az elveszített Bajnokok Ligája döntő után , az Atletico Madrid utánpótlás csapatának mérkőzésén volt jelen.

Nem hiszem, hogy a mentora odaszólt volna neki...

Ő szereti amit csinál és tudja, hogy a pályán dől el minden. A játékosok (fuball társadalom) hozzák az eredményt és nem a klubházban vagy VIP páholyban feszítő "szakértők". On the job. Szemed és lelked a pályán legyen és akkor nem történhet nagy baj.

No, kedves  Képviselő Hölgyek és Urak ! Ki tart velünk ? Mert mentorból van elég...

Diego és Milkman

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr9315991368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása