Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Csak a vak tyúk talál.

2020. május 14. - The milkman

Olvasom, hogy 70. születésnapját ünnepli a gyerekkora óta vak , zseniális zenész: Steve Wonder. De az igazi "wonder" az a tény (számomra), hogy 5 feleségtől származó 9 gyermeke gondoskodhat arról, hogy slágerei mellett a neve se merüljön feledésbe. Tudom, hogy egy "kicsit" bizarr, de mégis felteszem a kérdést: Steve - ugyebár - nem láthatta partnereit. "Csak" hallhatta" és  - ugyebár once again - érezhette őket. És így is ötször váltott. Mi lett volna, ha látja is a csajokat ?! Le a kalappal Steve Wonder nagysága előtt, aki (egyébként ) az orvosi hiba miatt elveszített látása miatt sem kesereg, mondván: bizonyára ennek a "balesetnek" köszönhette kiváló hallását és zenei tehetségét. Happy Birthday to You !

Egy másik , saját mesterségében nagyot alkotó sportemberről is kiderült, hogy használt valami különleges eszközt, képességeinek maximális kihasználására: Növényi Norbert birkózó bevezette a "vak" edzést, azaz szemeit elfedve , érezni akarta az ellenfeleinek erejét, szándékát, érzéseit. Olimpiai bajnok lett. És ünnepelt sztár. Aztán már "látóként" csinált hibákat az életében. De ki nem ?! De vakon bízott a megérzéseiben...

Nem szeretnék megvakulni. Rövid időre sem. De ami most folyik a világban, azt - talán - jobb nem nézni. Mert minél jobban nézi az emberfia a történéseket, annál inkább nem lát mást, csak káoszt.

És nem jó látni, hogy maga is benne van ebben a világban és a káoszban. Jó, hogy kitalálták a meditációt évezredekkel ezelőtt. Behunyod a szemed, lecsillapítod az elméd...Kizárod a környezetet. Ommm. Nincs operatív törzs, nincs karantén, de.... ha nem koncentrálsz eléggé... beszűrődik egy hang: .... "I just called to say I love you!". Vakuljak meg, ha nem  Steve Wonder szól a szomszédban...

MM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7015694992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása