Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Szolidaritás ?!

2020. március 25. - The milkman

Miközben százával szedi a koronavírus az áldozatait, a jövőre vonatkozóan egyre-másra jönnek az új, gazdaságélénkítő javaslatok  Természetesen fedezetlen pénzkibocsátás mellett. Mottó: Az lehetetlen, hogy a jövőben kevesebb Suzukit, Opelt vagy Mercedest adjunk el a világban. Vagy cipőt , vagy atomerőművet... A gazdaságnak pörögni kell... Ja, hogy a bolygó erőforrásai végesek ... És a mostani helyzet újra előállhat ?! Ez a részvényeseket, a cégtulajdonosokat, a politikusokat nem hatja meg...Nyomjuk ki a pénzt, ösztönözzük a fogyasztást, a többi jön magától. (értsd: az extraprofit a néhány százaléknyi Elitnek...)

De nicsak ! Ki beszél és miket? Egyes országokban a politikusok bérét  vágták vissza és fordítják az egészségügyben és a kereskedelemben dolgozók javára. Vagy itt van Surányi György (egy befolyásos, nemzetközi hírnevet szerzett közgazdász, aki a magyar gazdaságpolitikában is többször letette névjegyét), aki veszi a bátorságot és "szolidaritási adó" bevezetéséről beszél. Azaz: az átlagnál többet keresők, járuljanak hozzá a közös költségek finanszírozásához.. Tehát olyan emberekről van szó, akik a Honvéd kórháza épületét még fényképről sem látták és most is napi kapcsolatban állnak "kezelőorvosukkal, gyógyszerészeikkel" és vígan kihúzzák a vészhelyzetet... akár évekig. Hogy egy bizonyos jövedelem felett,,, mi lenne, ha...az uram, meg a bátyám..."füzetne a közös köccségbe'...

Én el tudom képzelni, Vegyük például a magyar focistákat. Jóval a magyar átlag felett keresnek és úgy tudják, hogy a koronavírus csak a királyokat támadja meg. (Bocs fiúk !) Ők (több ezren !) létrehoznának egy szolidaritási alapot. Javaslom, hogy Pintér Attila legyen az alapkezelő. A legtöbb hozzáárulást fizető labdarúgók között  - a járvány végeztével - kisorsolnák néhány lélegeztetőgépet, aminek bizonnyal komoly hasznát vennék egy gyilkos iramú Paks-Mezőkövesd derbin...

Így mi (az egyszerű, választójoggal felruházott nép ) visszaadhatna valamit abból a pénzből, ami tőlük potyogott ki a rendkívüli helyzetben. EZ a Szolidaritás. 2.0. Vannak még ötleteim erre vonatkozóan. Nézzük csak a Gázszerelők Országos Szövetségének - még nem létező - felajánlását. Na azzal, mit kezdenétek ?!

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5115557564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása