Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Amszterdam nagyon messze van

2020. január 18. - The milkman

Amszterdam eddig is különleges városnak számított. A város már évtizedekkel ezelőtt a kerékpárosoknak adott elsőbbséget az autókkal szemben, nagyon liberálisan kezelték a kábítószerek használatát, a vigalmi negyedet pedig egyenesen a kirakatba tették. Mindezt úgy, hogy a átlagpolgár élheti megszokott életét,és egy-két Heineken mellett végigtombolhatja a zömében helyi nevelésű játékosokból álló Ajax mérkőzéseit. Lehet, hogy a városvezetők római elődökkel rendelkeznek, mivel tudják: " A népnek kenyér kell és cirkusz. No meg bicikli."

De most a városatyák léptek egyet. Nem beszélnek róla, hanem meg is tették. Rájöttek ugyanis, hogy a fiatalok körében rendkívül nagy az eladósodottság mértéke. Azaz a "banki propaganda" jól működött. nagyon hamar be tudták csábítani ezt a korosztályt (is) a hitelcsapdába. Amit aztán évekig, évtizedekig nyögnek és hátráltatja őket a továbblépésben. Erre reagál a városvezetés, akik mint egy tabula rasa-t hirdetve átvállalják a fiatalok adósságát, egy új sanszot adva nekik életük folytatásához. Hmmm.

Felelősen, a polgárokról gondoskodó politikusok. Sőt annak a beismerése, hogy a bankok haszna és a banki menedzserek busás anyagi jóléte az átlagember eladósodásán alapszik.

Mert természetesen van ennek a lépésnek egy ilyen "antikapitalista" üzenete is.

A többit gondoljuk tovább itt Budapesten és nézzük meg az OTP Liga következő mérkőzését, a magyar "El Classicót": Felcsút-Kisvárda.

Mert Amszterdam nagyon messze van...

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2015414866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása