Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Ne menj a romok közé !

2019. december 04. - The milkman

Nekem úgy tűnik, hogy a Jóisten idén nem tervez szuperbulit egyetlen fia születésnapjára. Az előzmények erre utalnak: nemcsak a nyirkos, szürke időjárásra gondolok. Az sem szívderítő, de hát tél van... Inkább azt veszem észre, hogy amíg az áruházak polcain - digitálisan vagy tapintható formában - már mindent, minden mennyiségben  meg lehet venni, két dolog egyre inkább hiánycikk lesz: a jó levegő és a türelem. Előbbiről már napi szinten cikkeznek az újságok. Néhol már a vízellátás is  problémát jelent, sok városban pedig a szennyezett levegő, amit mi emberek "hozunk össze". De sebaj. Előbb-utóbb úgyis megfulladunk, akkor hát: Carpe diem ! Használjuk ki azt a kis időt arra, hogy ne a jövőt égessük el , és vele együtt a kapcsolatainkat, hanem türelmet és példát mutatva forduljunk azokhoz az emberekhez , akikre még számíthatunk. Úgyis mondhatnám: megbízunk. Ugye a társadalomba ölig nehéz megbízni... A politikusok egymást fenyegetik, minket meg jól lenéznek. Ennyi. A munkahelyeken egymásnak feszülnek az emberek és a szociális hálón "salaktalanítanak". Az utcákon és a tömegközlekedési eszközökön elnyomnak, még az autó az ami felhasználható eszközként: jót lehet dudálni és qrvaanyázni a volán mögül, a dugóban. Marad a család és a szűk(?) baráti kör. Lehet, hogy rossz a Sors-olásom, de én azt látom, hogy ide is begyűrűzik a társadalmi betegség. A türelmetlenség, az időhiány, az biztos.

Mit lehet ilyenkor csinálni ?! Olvasom a jótanácsokat: " Kerüld el a másnaposságot. Maradj részeg !" Hmmm. Nem rossz, de én éppen most beteg vagyok.és nem a piától, hanem a szar levegőtől."Ne menj a romok közé !"- mondja Popper Péter. Ebben már van valami ! Fel kell térképezni, hol vannak még ép helyek (kapcsolatok) a környezetemben és rendszeresen fel kell keresni EZEKET.

A többit, pedig egy nagy lépéssel le kell zárni. ("Két lépéssel nem tudod átugrani a szakadékot..." - szól az öreg indián , Kerekes Szék ) Na, ez jó. ezt kipróbálom.

A Jóisten pedig arra kérem : ne még egy esélyt adjon nekünk, embereknek, hanem közösségben gondolkodni tudó Vezetőket.

áMmen

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5315338242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása