Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Rendben van.

2019. november 15. - The milkman

Gyűröm becsülettel a "Magyarázó Biblia" című, közel 1600 oldalas könyvet. Lassan olvasom, érteni akarom a történeti hátteret, no meg a magyarázatokat, például a "Szent Háborúkra" , ahol válogatás nélkül ölnek meg egész népcsoportokat. Jézus eljövetele még messze van. (Dávidnál járok...)

Őszintén szólva szívesebben olvasok buddhista történeteket, rövid és - már bocsánat - vidám ,de tanulságos írásokat. Például nagyon tetszik az, hogy az egyik tibeti szerző, a Tudat gyógyító ereje című könyvében azt írja: a meditáció közben arra a médiumra gondoljunk, akiben nagyon hiszünk. Példát is mond: Európában a többségnél ezt Jézus Krisztus jelenti. Azaz ránk bízza, hogy kihez akarunk lelkileg kötődni és nem fenyeget minket mindenféle szankciókkal. Ez nekem bejön... Mert régóta meditálok és tudom, hogy hatásos és jó. Ugyanakkor azt is megtapasztaltam (nem egy fügefa alatt...), hogy Európa ezen részén valóban Jézus Krisztus a spirituális főnök. Ő intézi itt a dolgainkat és nem irigylem érte... De elfogadom. A meditációt is , mint gyógyító, fejlesztő módszer és Jézust is, mint Területi vezető. Ez így rendben van. És, hogy ezeket a "szövetségeket" megpecsételjem, hadd osszam meg az Olvasóval az - számomra - egyik legszebb humanista mondatot, John Donne tollából:

"Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól."

Mr. Donne ! Well done !

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr915307660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása