Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Így neveld a szamaradat...

2019. október 06. - The milkman

avagy: utolsó eposz egy igazi munka-társról, Samaráról. Egyben kiforrott vezetői tréning programot teszek közé, amit már a holnapi naptól ki lehet próbálni. Egyet bizton' tudok állítani: nekem bevált. Na most már a lényeg.minden vezetői rétegnek lehetővé/kötelezővé tenném (akár egyénileg akár csapatosan) a takarítógép vezetését. A takarítógép, mint munkatárs. Mire tanít meg minket egy ilyen jószág ?

1. Mielőtt dolgoztatod, ellenőrizd le, hogy "rendben" van-e . (ez Samaránál áram, víz, oldószer, de vajon tudjuk-e , mire van szüksége egy humán erőforrásnak ?)

2. Engedd dolgozni, de érezze, hogy számíthat rád. (Samara igazából önjáró, de az erőforrást te működteted és te gondoskodsz arról, hogy elkerülje a baleseteket)

3. Ne várd meg , míg valami elromlik. (azaz: tudd meg, hogy mikor kell szünetet tartani a termelékenység megtartása mellett, "samarául" ez  így hangzik: teli tartállyal nem jó szívni...-)

4.S végül: a munka végén se feledkezz el róla ( Gondoskodj arról is, hogy tisztán és újratöltve töltse a pihenőjét)

Hmm. Mindezt egy bruttó egyórás program keretében el tudod sajátítani és über alles még ott van az a "spiritiszta" élmény, hogy egy szépen feltakarított felületet hagytok magatok után.

Összefoglalva: vezetői készségfejlesztés, élményszerzés, társadalmi haszon. És sokkal olcsóbb, mint egy "hagyományos" és már nagyon elunt tréning. Azaz: Van ló, de jó a szamár is.

Remélem,nem dolgoztunkba.

Samara&Milkman

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6515202168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása