Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Lajosrizse

2019. június 07. - The milkman

Kerekes Lajos rizse lefőtt... Lajos kilépett. Előbb a cipőjéből, majd a cégtől. Kár érte. Meghatározó alakja volt a Csarnok közösségének. Ha a Zöldségosztályon kifogásolt valamit, a Saratov család ajtajai is beleremegtek. De csak egy kicsit. Lali nagyon színesen és szívesen káromkodott. Nem állt le egy bazmegnál, hanem összetett mondatokban szentségelt. Általában mindenért. De ez is hozzátartozott: önazonos volt.

Azért is sajnálom őt, mert tudom: nem jön helyette senki. Sem egy hozzá hasonló karakter, sem egy másmilyen..

- Nincs ember a piacon... - mondják. - Oldjátok meg ! - jön a világmegváltó javaslat. És az is történik: azt a munkát, amit korábban 3 , majd később 2 ember látott el, most 1 próbálja elvégezni. A munka minősége pedig: 0.

Igen. Bár nem vagyok egy nagy szakács, de azt tudom, hogy még az oly' igénytelennek kikiáltott rizst is el lehet rontani. Szét lehet főzni. Nem figyelünk rá, még főzzük, főzzük, már víz sincs alatta...

...és kidobhatjuk.

Figyelni kellene az egyre fogyó rizsszemekre Kedves Döntéshozók !

Ma bizalmasan megsúgta nekem Rizse Magdi, hogy ő sem marad sokáig a Csarnokban.

Pá ! Rizs.

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2214883854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása