Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Kornél

2023. november 09. - The milkman

Itt van ez a zavart világ a háborúival, a klímahelyzettel, a kivénhedt, hatalom ittas politikusaival. No meg itt vagyunk "mi, magyarok", gyűlöletben, megosztottságban, szügyig inflációban, s az alkohol mellett egy vigaszunk van: a Marco Rossi vezette foci válogatott... Elég depis a helyzet, de minket még nem bombáznak és aki már megtehette, úgyis elmenekült ebből az országból.

Na, ebben a suicid állapotban mondja kedves ismerősöm és tanítóm, hogy töltsem le - ingyenesen - Kosztolányi Dezső, Esti Kornél című könyvét és...olvasgassam. 90 éve jelent meg ez a novelláskötet, fantasztikus történetekkel, "Csalunk,lopunk, hazudunk" reklámszövegekkel, gyönyörűséges iróniával.

No, fogom a "könyvet", kiülök egy parkba, süt a napocska, enyhe gyerekzsivaj, csaholó kutyák és...beleveszek a történetekbe.

Kosztolányi Dezső. Zseni. Szívesen lettem volna kortársa. És sorstársa is, egyben.

Most, sok szomorú magyar polgár bajtársa vagyok. Rossz ez az érzés.

Kornél! Hol vagy?!

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr1318254941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása