Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Megnyugtató

2023. október 19. - The milkman

Látva a világban és kis hazánkban zajló eseményeket, az emberfia hajlamos felszippantani egy kis pesszimizmust... Ekkor érdemes szemezgetni a hírekben és találni valami optimizmusra/reményre okot adó eseményt. Olyat, ami megnyugtatja a háborgó lelkeket. Nesze, kedves mohó sapiens, itt van mindjárt kettő:

1. "Csak néhány tucatnyi ember lelte halálát Gázában a lebombázott kórházban." Ezt sietett közölni az illetékes izraeli katonai szóvivő - gondolom - azért, hogy megnyugtassa a háborút a képernyők előtt követő "nézőket" és érdeklődőket. Az idézett mondat egyszerre morbid, groteszk és em-ber-te-len. Milyen kár, hogy nem tette hozzá,: "A  többi beteg jó állapotban várja kezelőorvosát, gyógyszerészét. És most reklám."

Mennyit ér egy ember?!

2."Már 10 százalékos önrésszel is fel lehet venni lakáshitelt Magyarországon!"  Azaz: szabaduljon meg édesanyjától, kis lakásától, albérletétől, és keresse fel legközelebbi banki hitelezőjét! MOST! Ma aláírja, holnap költözhet...élete végig fizethet, de - kérem ezt ne feledje:  fedél van a feje fölött! Ember! Mit akar még?! Önkormányzati bérlakást? Állami támogatást? Vagy csak, élni, éldegélni hitel nélkül?! Megnyugtatom: nem fog menni. Na elő azt a 10 százalékot!

Köszönöm a figyelmet. Már nincs több megnyugtató hírem. És most: reklám.

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr1418238273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása