Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Farkasrét

2023. április 16. - The milkman

"Akinek kalapács van a kezében, az mindent szögnek lát." Abraham Maslow mondatát könnyű folytatni: akinek fegyver van a kezében, az mindent célnak lát. Főleg ami mozog és védtelen...Elég az Egyesült Államokból érkező híreket olvasni, szinte minden hétre jut egy "lövöldözés", teljesen ártatlan emberek az áldozatok. Az elkövető "általában"  végez magával is, vagy a rendőrség teszi ártalmatlanná néhány golyóval...

Az elhíresült magyar vadász ember is csak tette a dolgát: volt nála fegyver, van néki' engedélye, magyar hon állatvilága gazdag, hát lőtt. Az áldozatnak négy lába volt, szőrös volt, "éppen rossz felé járt", hasonlított egy kutyára. Ideális célpont, durr!

Ne csodálkozunk ezen emberek! Sajnáljuk a farkast? Elítéljük a "gyilkost"? Nézzünk körül előtte kis hazánkban: hogyan bánunk embertársainkkal, a kisebbségekkel, a másként gondolkozókkal, a hajléktalanokkal, vagy egyszerűen csak a szomszédunkkal? Valljuk be magunknak őszintén: kinek nem jutott eszébe az a "jónak tűnő gondolat", hogy a ha fegyver lenne a kezében, akkor bizony...és itt be lehet fejezni a mondatot tetszés szerint: .... el tudná hallgattatni a szomszédot... el tudná kergetni a kéregető hajléktalant... vagy egyszerűen csak erősebbnek érezné magát. Biztonságban lenne. Szerinte. 

Szerintem pedig: amíg ilyen beteg társadalomban élünk, SENKI nem lehet biztonságban: se farkas, se ember.

R.I.P. Farkas koma!

MM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5718103484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása