Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Rezsi. Biztos?

2022. szeptember 16. - The milkman

Ma megkaptam első, németszilárd-mentes villanyszámlámat. Hááát. Igaza volt a rezsibiztos úrnak: "Megvédjük a családokat!" Csak szerényen hadd kérdém meg: a rendesen adót fizető, dolgozó, de egyedül élő (és még álló) állampolgárokat ki védi meg? A honvédség? Brüsszel? A kínai hitelek? Hát gyanítom, egyik sem.

De nézzük a matekot: 32 négyzetméteres lakásban élek, villannyal működik majd' minden. Fűteni még nem kellett. Így kaptam egy 34 752 forintos számlát. Kedves Szilárd! Sokallom. Pedig nem főzök pacalt a villanytűzhelyen, nem áztatom magam a fürdőkádban (mert nincs...) és nem nézek non-stop sorozatokat a televízióban. (Tv még van) Csak éppen elvagyok. Élek. S egy picit félek. Mert amíg ez az ember a dedikált - és zsírosan megfizetett - biztosa a rezsicsökkentésnek, addig csak egy biztos: az, hogy ő elégedett. Én minimum átnevezném Szilárd titulusát: miniszteri villanypásztor. Rögtön panasszal is élek ellene: engem most csúnyán megrázott...

MM

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr9817932997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.09.17. 18:02:28

Nem feladatom összevetni magunkat, de nálunk 125 m²-en, három gyerekkel van 35 ezres új számla. A régi kb a fele volt.
A fűtés fával megy....
süti beállítások módosítása