Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Antigénné

2022. január 14. - The milkman

Bámulom az óriásplakátot a Széll Kálmán téren. Rajta hatvanas nő - kicsit elsárgult fogakkal, de végre valami, ami nem tökéletes - kezében snowboard ( azaz hódeszka ). Belemosolyog a kamerába és boldogan hirdeti : "Tele vagyok antitesttel !" Nehezen engedem el a képet... Tudom, ez a célja a reklámnak: meghökkentsen, elgondolkoztasson...és rávegyen , hogy vásárolj valamit. Ez a plakátkampány (mert rengeteg helyen lehet találkozni ezzel a sportos, friss nyugdíjasnak, de szegénynek semmiképpen nem tűnő arccal a városban) engem erősen meghökkent. Hökkk! Gondolkozom is : - Mi ez ?! Ez tényleg egy terméket akar eladni ? Vagy a nyugdíjasokat akarja rávenni egy kis hódeszkázásra ? Vagy ... ez, miez'?!  "Tele vagyok antitesttel..." Erős mondat. Speciel én nem indulok be tőle, de a reklámnő ettől még látszólag boldog. Továbbmegyek. Aki boldog... az egyből felkapja a sznóbordját és meg sem áll a... teszkóig, hóóóóó. Nem jó megoldás... Go on ! Kormányinfó ?! Lehet, hogy az antitestek és a hódeszka árát is hamarosan maximalizálni fogják ? Hmmm. Lehetséges, de ez sem az igazi...

Megvan ! Hát persze ! Ez a reklám a Covidnak szól, a járványnak. Üzenet: tele vagyunk védekező sejttel, és te - omicron - mit se sejttel... Igen. Van benne humor, erő, egy kis odamondogatás, egy kis helyreigazítás...JÓ! Találó. Feltűnő. Hatásos ? Azbizony' !

Javaslat: nagyot javíthatnánk a születési mutatókon, ha a kormány megbízná ezt a reklámcéget a következő kampány lebonyolításával. A plakáton fiatalnak mondott hölgy, lezser, de nem túl hivalkodó outfittel. (hogy kövessük a reklámtrendet, legyen a kezében egy hólapát...) Szöveg: "Tele vagyok petesejttel !"

Nos ? Tetszik ?! Hmmm. Nekem sem... Na. Oké. Megfogadom: egy jó darabig nem nézegetem az óriásplakátokat...

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr7416812850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.01.14. 13:24:16

Az utolsó előtti bekezdés zseniális. Támogatom!
süti beállítások módosítása