Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Mondatok

2021. október 21. - The milkman

Jó mondatok. Az elmúlt hetekben jócskán kaptunk mindenből a médiában, s azon is túl: állítások, cáfolatok, vádaskodások, nyilatkozatok, vita, plakátháború, sajtókonferencia. És még hol van a vége ???

Ebben a kíméletlen szócsatában jól esik az embereknek néhány JÓ mondat. Én szerencsésen elcsíptem ezekből néhányat, és meg is osztom a nyájas olvasómmal: "Úgy kell élni, hogy amikor meghalsz, a sírásó is szomorú legyen." Mark Twain véleménye. Én szomorú vagyok, hogy Mark Twain már nincs az élők között. A fiatalok, akiknek olvasniuk kellene az ő műveit, legyilkolt és kitömött állatok tömegét tekintik meg , szervezett formában. Emberek, nem vagyunk formában... Lassan hiányszakma lesz a sírásás is. A legképzettebb szakembereink osztrák, francia és német polgárok koporsóinak készítik elő a földet. S emiatt - talán - szomorúak.

"Tamás, azt látjuk, hogy te nem szereted , de MI nagyon bírjuk az életed.." Ezt a mondatot címezte nekem egy kis közösségi színház férfi tagja. Megtalált vele. Egyfelől , "lejön", hogy tudnék jobb világot is elképzelni magam körül. Ez nem a szűkebb családi körömet érinti. Aggódom : Mi lesz a magyarokkal, mi lesz Európával, mi lesz a bolygóval ? 

És szorongok is: mi van a magyarokkal ? Mi van Európával ? És mi van a bolygónkkal ? Másrészt örülök, hogy "játszótársam" érdekesnek tartja életem történeteit és azt is , ahogy elmesélem.

Utolsó JÓ mondatok , rossz időszakban: "Az élet kellemes. A halál békés. Az átmenet ? Na, az kellemetlen." Isaac Asimov elmélkedése az elmúlásról és a betegségekről. A hírek manapság a betegségekről, a halottak számáról és a "kissé" kilátástalan jövőképről szólnak. Ebben a káoszban "csak" a politikusok tudják megmondani a frankót. Víziókat vázolnak, de közben újraírják a történelmet, iszonyatos pénzeket költenek el populáris célokra, de spórolnak alapvető juttatásokon. Igen. Talán róluk mondta Susan Ertz: " Sokan álmodoznak halhatatlanságról, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni egy esős vasárnap délutánon..."

Jó mondatok, jó gondolatok. Több kellene belőlük. Politikusból pedig val kevesebb. 

Mm

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2116730996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása