Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Nekem bejön

2021. június 20. - The milkman

Döbbenten olvastam vezető politikusaink nyilatkozatát Európáról, az Európai Unió működéséről. Elképesztően erős kritikát fogalmaztak meg tanult, a nép által felhatalmazott honfitársaim arról a közösségről, ahová - még ?! - én is tartozom. Kacskaringós életutam miatt úgy érzem van rálátásom és személyes tapasztalatom arról, hogy mit jelent Nyugat-Európában dolgozni és élni. Röviden: kevesebb munkával, jóval több pénzt keresel. Hosszabban: az állami intézmények, önkormányzatok szolgáltatóként vannak jelen a polgárok életében, a tömegközlekedési eszközök tiszták, modernek és olcsók. "Noch dazu", a kereskedelmi üzletek vasárnaponként zárva tartanak de - láss csodát - a fogyasztók "kibírják valahogy" hétvégi shopping nélkül. Jó-jó, mondhatjátok: ez csak felszín. De miről hallgat a mély ?

Nos,engem mélységesen megérintett, amikor Uli Hoeness, a Bayern Münchem menedzsere (nem mellesleg világ- és Európa bajnok sportoló)  börtönbe vonult, miután kiderült róla, hogy adót csalt. Nem kivételeztek vele, nem kerestek kiskaput, nem tűnt el Uli Németországból... Nein. Bevonult és letöltötte büntetését. Ez a történet nálam speciel elég mélyen van. Mélyen be van ágyazva a jogállamiság ebben az országban. Jogok, kötelességek, elszámoltathatóság.

De ez csak egy példa. S persze szubjektív. De visszatérve kis hazánkra... Itthon egy rendkívül eladósodott "polgárságot" látok, akinek kiszúrják a szemét némi "cirkusszal." A cirkuszban főként a labda pattog, de rendeznek gladiátor viadalt is. Igen: gond nélkül fordítanak egymás ellen különböző világnézetű embereket, csoportokat. A tét nagy. Ha a vezér hüvelykujja lefelé mutat... eltűnsz a "húsosfazék mellől". Ha felfelé mutat... az sem jó. Mert annyi "húsod" lesz, hogy dagadtra zabálod magad... És mehetsz a magánegészségügybe. Hmmm. Nagyon negatív vagyok. Elnézést kérek.

Én 'CSAK" szeretném megvédeni Európát. Ez a földrész olyan, mint egy jó apa: már koros, tapasztalt, túlesett néhány krízisen, hibázott is eleget... DE... a legjobb apa - itt: hely - a világon. Számomra. S mivel Magyarország - tudtommal - még Európához tartozik, tisztelettel megkérem az illetékeseket, hogy több empátiával és "respect"- tel beszéljenek róla. Már csak a szálka és a gerenda példázatából kiindulva is...

Köszönöm !

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr8816599358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása